Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että Chelsea ratkoo ongelmiaan eri tavalla kuin hänen työnantajansa.

Chelsea on käyttänyt viime kauden jälkeen yli 400 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin, ja kulutusjuhlat ovat tiettävästi yhä jatkumassa.

Tässä kuussa lontoolaisten riveihin ovat liittyneet jo Myh’ailo Mudryk, Benoît Badiashile, Andrey Santos, David Datro Fofana ja João Félix (laina). Lehtitietojen mukaan jonon jatkoksi on pian liittymässä PSV Eindhovenin Noni Madueke ja mahdollisesti myös Brightonin Moisés Caicedo.

Liverpool ja Chelsea ovat peräkkäisillä sijoilla Valioliigan keskikastissa, ja kumpikin joukkue on kärsinyt monista loukkaantumisista, mutta Liverpool on hankkinut tässä kuussa ainoastaan Cody Gakpon PSV Eindhovenista.

Kloppilta kysyttiin, mitä mieltä hän on Chelsean siirtoruletista.

– Mielenkiintoista! En osaa selittää sitä. Jos luvut pitävät paikkansa, se on vaikuttavaa, sanoi Klopp Athleticin mukaan.

– Chelsea selvittää ongelmansa eri tavalla kuin me. En näe investointien loppuvan tulevaisuudessa, joten se tarkoittaa, että meidänkin on tehtävä niin. Mutta en puhu tästä hetkestä, vaan yleisesti.

– Uskon valmentamiseen, kehittämiseen ja tiimin rakentamiseen sataprosenttisesti. Mutta sillä välin maailmassa muut managerit ovat todella hyviä ja uskovat myös näihin asioihin. Jos he alkavat käyttää rahaa, kunnolla rahaa, ja tekevät noita asioita, et voi olla käyttämättä rahaa, tai sinulla on ongelmia.

– Mutta en usko, että Chelsea pystyy jatkamaan sitä seuraavat kymmenen vuotta. Kaikilla joukkueilla on ylä- ja alamäkiä. Me olemme täällä hyvässä asemassa. Tiedän, että se kuulostaa oudolta, koska emme ole pelanneet parasta jalkapalloamme, mutta yleisesti ottaen olemme hyvissä käsissä.

– Tiedämme vastuumme ja yritämme tehdä kaikkemme palataksemme takaisin raiteille. Joukkueen rakentaminen ei tarkoita sitä, että joka vuosi pitää rakentaa uusi joukkue. Antakaa pelaajille mahdollisuus ottaa seuraava askel. Silloin kaikki on taas mahdollista.

– Se ei ole huolestuttavaa, että muut joukkueet voivat käyttää rahaa. Se on tosiasia. Meidän on reagoitava myös siihen, mutta ei pelkästään siihen.