Arsenalin tuore hankinta Leandro Trossard, 28, ei ole perinteinen hankinta Mikel Artetalle ja seuran viimeaikaiselle siirtopolitiikalle. Arteta kommentoi sunnuntain Manchester United -kamppailun alla Trossardin hankintaa korostaen tämän kokemuksen tärkeyttä.

Arsenal on edellisten siirtoikkunoiden aikana keskittynyt hankkimaan nuoria pelaajia, joista Arteta on leiponut joukkueen mestaruusjahtiin. Valioliigassa jo itsensä vakiinnuttanut kokenut Trossard ei siis suoranaisesti istu ikäprofiililtaan Arsenalin siirtopolitiikkaan, vaikka pelaaja onkin ominaisuuksiltaan hyvin Artetan tyylinen pelaaja.

– Hänen ikänsä ei ole ongelma. 28-vuotiaskin pelaaja sopii hyvin joukkueeseen, kun hän on riittävän taitava ja monipuolinen, Arteta sanoi.

Artetan mukaan suunnitelma ei ole ollut panostaan ainoastaan nuoriin, vaikka edelliset siirrot ovat keskittyneet lupaaviin pelaajiin.

– Ei meillä ole mitään sääntöä, että ostamme vain 20-, 21- tai 22-vuotiaita pelaajia seuraavan viiden vuoden ajan. Se ei ole tarkoituksenamme, Arteta selvensi.