Evertonilla on iso työ edessään, jos se aikoo taivutella Marcelo Bielsan uudeksi päävalmentajakseen, kertoo Telegraph.

Leedsin Valioliigaan nostanut Bielsa, 67, on parhaillaan vailla töitä lähdettyään Elland Roadilta viime vuoden helmikuussa.

Hän on Evertonin omistajan Farhad Moshirin ykkösuosikki Toffeesin uudeksi käskyttäjäksi, mutta Bielsalla on Telegraphin mukaan epäilyksensä Everton-pestistä.

Bielsalle on ensisijaisen tärkeää, että joukkueessa on hänen pelisysteemiinsä sopivat pelaajat tai sitten seuran on taattava hänelle, että se pystyy hankkimaan sellaiset. Everton on taloudellisesti sellaisessa jamassa, että jälkimmäistä se ei pysty lupaamaan.

Argentiinalaisluotsi on mitä luultavimmin jo käynyt perinpohjaisesti läpi Evertonin pelaajiston ja viimeaikaiset ottelut. Jos hän hylkää Toffeesin kosiskelut, se johtunee siitä, että hän ei ole tyytyväinen joukkueen pelaajamateriaaliin.

Telegraphin mukaan muita ehdokkaita Evertonin peräsimeen ovat West Bromwich Albionin Carlos Corberán ja Southamptonista tuttu Ralph Hasenhüttl.

Everton on kirjoitushetkellä Valioliigassa viimeistä edellisenä. Se antoi maanantaina kenkää edelliselle päävalmentajalleen Frank Lampardille.