Evertonin omistaja Farhad Moshiri on kiistänyt väitteet, joiden mukaan hän etsii seuralle ostajaa.

Uutisoimme tiistaina Guardianin tietojen pohjalta, että Moshiri on asettanut Evertonin myyntiin ja odottaa seurasta vähintään 500 miljoonan punnan tarjouksia.

Moshiri vakuuttaa, että kyse on vain uusien sijoittajien etsimisestä.

– Seura ei ole myytävänä, mutta olen keskustellut todella hyvien huippusijoittajien kanssa, jotta stadionin rakentaminen saataisiin päätökseen, kommentoi Moshiri Goalin mukaan.

– Voin tehdä sen itse, ja syy, miksi haluan tehdä sen, on tuoda huippu-urheilusijoittajia Evertoniin. Olemme lähellä sopimusta.

– Kyse ei ole lainkaan seuran myymisestä. Tässä on kyse asiantuntemuksen lisäämisestä sponsoroinnin ja kaupallisen kehittämisen suhteen, ja monilla urheiluun erikoistuneilla sijoittajilla on siitä tietoa.

Evertonin myymisestä on liikkunut huhuja jo pitkään, ja Moshiri on ennenkin kiistänyt niitä julkisesti. Hänestä tuli Evertonin omistaja alkuvuonna 2016 ja nykyisin hänen osuutensa seurasta on 94 prosenttia.

Valioliigassa Everton on kirjoitushetkellä viimeistä edellisenä. Maanantaina seura antoi potkut Frank Lampardille, joka ehti toimia joukkueen päävalmentajana vajaan vuoden ajan.

Moshiri ja muu seurajohto ovat saaneet runsaasti kritiikkiä epäonnistuneista pelaajahankinnoista ja valmentajanimityksistä. Aiemmin tässä kuussa Evertonin turvallisuusneuvonantaja kielsi seurajohtoa saapumasta paikalle kotiotteluun Southamptonia vastaan, koska heihin arvioitiin kohdistuvan ”todellinen ja uskottava uhka”.