Tiistaina vahvistettiin yksi talven siirtoikkunan yllätyksellisimmistä siirroista, kun Manchester City kertoi, että sen laitapuolustaja João Cancelo siirtyy loppukaudeksi lainalle Bayern Müncheniin.

Lehtitietojen mukaan lainadiili sisältää 70 miljoonan euron osto-option.

Cancelo, 28, on valittu kahdella viime kaudella Valioliigan tähdistökentälliseen ja hän on ollut myös kuluvalla sesongilla yksi Cityn eniten pelanneista pelaajista.

Vaikka Cancelo kuluttikin viime aikoina enemmän penkkiä kuin mihin aiemmin on totuttu, on portugalilaispakin siirtoa pidetty suurena yllätyksenä.

Uutisoimme aiemmin Telegraphin tietojen pohjalta, että Cancelon ja Cityn managerin Pep Guardiolan välit viilenivät sitä myötä, kun puolustaja jäi entistä useammin avauskokoonpanon ulkopuolelle. Portugalin maajoukkuepelaaja ei tiettävästi myöskään pelännyt tuoda tyytymättömyyttään esiin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Julkistustilaisuudessaan Saksassa Cancelo kiisti kuitenkin väitteet välirikostaan Guardiolan kanssa ja sanoi, että espanjalaismanagerilla ei ollut mitään vaikutusta hänen päätökseensä.

– En ole saanut viime viikkoina paljon peliaikaa, mikä vaikutti päätökseeni, kommentoi Cancelo Talksportin mukaan.

– Se ei liity mitenkään suhteeseeni Pepiin. Halusin lähteä uuteen seikkailuun. Olen onnellinen täällä (Bayernissa). Tämä on iso seura, jolla on paljon historiaa.

– En puhunut managerille (Guardiolalle) mahdollisesta siirrostani Bayerniin, koska kaikki tämä tapahtui niin nopeasti.

– Tarjous tuli ja minä hyväksyin sen.