Erling Haalandin agentti Rafael Pimenta väittää, että Manchester Cityn norjalaistähdellä on mahdollisuus vaihtaa maisemaa heti, kun hän päättää, että hänen aikansa Etihad Stadiumilla on ohi.

Brasilialainen asianajaja peri Mino Raiolan imperiumin tämän ennenaikaisen kuoleman jälkeen viime vuoden huhtikuussa, jolloin myös Haaland siirtyi Pimentan alaisuuteen.

Pimenta sanoo ”kannattavansa vapautta” ja vakuuttaa, että 22-vuotias Haaland on hänen muidenkin asiakkaidensa tapaan kykeneväinen valitsemaan kohtalonsa jalkapallon supertähtenä.

– Sanon aina, että yksi prioriteeteistani agenttina on tarjota pelaajalle niin sanottua ”avainta oveen”. Kun pelaaja siirtyy seuraan, teen kaikkeni luodakseni edellytykset sille, että avain oveen on hänen käsissään, Haalandin agentti sanoi espanjalaislehti AS:lle.

– Koska entä jos et enää huomenna kestä olla siellä, koska et pidä siitä, koska et saa hyvää palkkaa tai koska vaimosi haluaa asua Pariisissa? Sittenhän sinä lähdet, eikö niin?

– En pidä siitä, etteivät pelaajani voisi päättää tällaista vapaasti. Olen vastannut kaikista sopimuksista tässä toimistossa viimeisen 25 vuoden ajan. Ei ole ollut yhtäkään kertaa, jolloin pelaaja olisi sanonut ”haluan lähteä”, eikä hän olisi voinut tehdä sitä.

”Arvo vähintään 1 000 miljoonaa”

Haaland on nauttinut huikeasta debyyttikaudesta Manchester Cityn riveissä tehtyään huikeat 31 maalia 27 otteluun kaikissa kilpailuissa.

Jäätävä tulos on saanut hänen edustajansa väittämään, että Dortmundin entinen maalikone olisi tällä hetkellä peräti miljardin euron arvoinen pelaaja.

– Minulle Haaland on 1 000 miljoonan euron arvoinen. Ehkä kukaan ei aio maksaa sitä, mutta kyse on siitä potentiaalista, joka hänellä on, kun hän saapuu seuraan, Pimenta jatkaa.

– Hänen mukanaan tulee faneja, maaleja, tuloksia, ammattimaisuutta, digitaalista sisältöä, kuuluisuutta, sponsoreita… Jos kaikki tämä lasketaan yhteen, hänen arvonsa on monen asian summa.

– Pelaajan hinnan määrittää kuitenkin seura. Tiedän, ettei kukaan maksaisi pelaajasta vaikka 700 miljoonaa, mutta olen hyvin selvillä siitä, että se arvo, jonka Erling tuo seuraan tullessaan, on valtava, vähintään 1 000 miljoonaa.

LISÄÄ SIIRTOUUTISIA!