Keylor Navasin lainasiirto PSG:stä Nottingham Forestiin oli tammikuun siirtoikkunan suurimpia yllätyksiä.

Costa Rican maajoukkuelegenda liittyi Valioliigan sarjanousijan riveihin juuri ennen takarajaa loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Brittilehti Telegraph on julkaissut selvityksen, kuinka Navas päätyi Forest-paitaan.

Idea Navasin hankinnasta lähti käyntiin Manchester Unitedista lainatun ykkösvahdin Dean Hendersonin saatua reisivamman tammikuun puolivälin ottelussa Leicesteriä vastaan. Forestin laadittua listan korvaajista seuran omistaja Evangelos Marinakis nosti esille costaricalaisen nimen.

Myös Kroatian maajoukkuevahti Dinamo Zagrebia edustava Dominik Livakovic ja toinen PSG-torjuja Sergio Rico olivat Nottinghamin kohteina.

Forestin urheilujohtaja Filippo Giraldin otettua yhteyttä PSG:n jalkapallojohtaja Luis Camposin vastaus Navasista oli positiivinen. Myös maalivahti itse oli kiinnostunut siirtymään City Groundille.

Navas oli Telegraphin tietojen mukaan innoissaan siirrosta seuraan, joka pelasi Manchester Unitedia vastaan cup-välierässä. Tähtivahdin agentti Jorge Mendes oli jo aiemmin neuvotellut Marinakisin kanssa asiakkaidensa siirroista Olympiakosiin.

Nottingham-pomo omistaa myös kreikkalaisseuran.

Lainasiirto oli viikkojen neuvottelujen takana ja toteutui vasta viime hetkillä. PSG myös muutti kesken neuvottelujen mieltään ja halusi pitää Navasin Gianluigi Donnarumman takana kakkosvaihtoehtona.

Telegraph kertoo siirron olleen vielä Deadline Dayn aamuna jäissä. Navas kuitenkin puski päättäväisesti siirtoa eteenpäin ja neuvottelut jatkuivat viideltä iltapäivästä paikallista aikaa.

Navas suoritti lääkärintarkastuksensa Pariisissa ja paperityöt saatiin tehtyä ennen iltayhtätoista.

PSG maksaa edelleen lainan aikana suuren osan Navasin palkasta.

Navas on kolminkertainen Mestarien liigan voittaja Real Madridin paidasta. Maalivahti on myös edustanut Costa Rican maajoukkuetta kolmissa MM-kisoissa.

LUE MYÖS!