Harry Kane iski sunnuntaina 267. maalinsa Tottenhamin edustusjoukkueessa. Kanesta tuli samalla Tottenhamin seurahistorian paras maalintekijä. Kane ohitti legendaarisen Jimmy Greavesin.

Sunnuntainen maali oli samalla Kanen 200. maali Valioliigassa. Kane on kolmas 200 valioliigamaalin rajapyykin rikkonut pelaaja. Alan Shearer on 260 maalillaan Valioliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä. Wayne Rooney on pörssin kakkosnimi 208 maalillaan.

Kanen maali siivitti Tottenhamin voittoon Manchester Citystä, joten osuma oli monella tapaa merkittävä.

Kanelle Tottenhamin seurahistorian parhaaksi maalintekijäksi nouseminen on luonnollisesti iso asia.

– En koskaan unohda tätä päivää. Tätä on vaikea sanoin kuvailla. Maaginen hetki. Halusin saavuttaa tämän voiton kanssa ja etenkin kannattajiemme edessä. Tästä on puhuttu niin paljon jo muutaman viikon ajan ja halusin saavuttaa sen mahdollisimman nopeasti. On erityistä päästä siihen rajapyykkiin yhtä maailman parhaita joukkueita vastaan.

200 valioliigamaalin rajapyykin rikkominen on myös harvinainen saavutus.

– Kun pääsin pelaamaan vakituisesti edustusjoukkueessa 8-9 vuotta sitten, en osannut edes kuvitella tekeväni 200 maalia Valioliigassa. On jännittävää saada se maalimäärä rikotuksi ja minulla on vielä monta vuotta uraa jäljellä, joten toivottavasti onnistun tekemään vielä muutaman lisää.

LUE MYÖS