Vuodenvaihteessa Liverpooliin kenties hieman yllättäenkin siirtyneen Cody Gakpon tilanne ei juuri nyt ole kovin hyvä.

42 miljoonan euron kaupalla kasvattajaseurastaan PSV Eindhovenista naarattu 23-vuotias paukutti Hollannin Eredivisiessä syyskaudella 14 ottelussa tehot 9+12. Liverpoolissa otteluesiintymisiä on tähän mennessä kuusi, tehoja pyöreä nolla. Ilkeät kielet odottavat jo seuraavaa peliä; saadaanko tilastoon värkättyä James Bondin agenttikoodi? Vertailuja tehdään luonnollisesti Gakpoakin rutkasti kalliimpaan Man Unitedin Jadon Sanchoon.

Gakpo we’re one game away

On selvää että 193-senttinen ei malta odottaa päästäkseen hiljentämään kriitikkonsa. Hollannin maajoukkuevalmentaja, itse paremmin Liverpoolin sinisen puolen tunteva Ronald Koeman on huolissaan komeetan tilanteesta.

– Hän päätyi nyt joukkueeseen, jolla ei mene hyvin. Kun maalinteko tai muu suuri rooli joukkueessa ei onnistu, kun joukkue ei voita, se on hyvin vaikeaa etenkin nuorelle pelaajalle. Vaikkapa jollekin 28-vuotiaalle tilanne ei olisi välttämättä yhtä hankala.

Toinen Hollannin nuori A-maajoukkuenimi otti ison loikan jo viime kesänä.

– Tilanne on hankala myös Bayern Müncheniin siirtyneelle Ryan Gravenberchille, joka ei saa peliaikaa.

Liverpool pelaa Valioliigaa seuraavaksi ensi viikon maanantaina, jolloin se isännöi Merseysiden derbyä.