Arsenal ja Brentford päätyivät lauantaina Emirates Stadiumilla 1-1-tasapeliin, mutta vieraiden tasoitusmaali on herättänyt runsaasti keskustelua ottelun jälkeen.

Ivan Toney toi Brentfordin tasoihin 74. minuutilla. Tilannetta tarkasteltiin hyvä tovi videolta, mutta lopulta osuma hyväksyttiin.

Maalissa on puhuttanut erityisesti tilanne, joka nähtiin jo kymmenen sekuntia ennen kuin peliväline ylitti maaliviivan. Brentfordin Ethan Pinnock esti paitsioasemassa ollessaan Arsenalin Gabriel Magalhãesia liikkumasta kohti palloa.

Arsenalin managerin Mikel Artetan mukaan Pinnock vaikutti peliin.

– Katsoin juuri tilanteen uudestaan, ja se oli paitsio. Me saamme varmaan selityksen myöhemmin, mutta tänään emme sellaista saaneet, kommentoi Arteta Sky Sportsin mukaan.

– Puolustamisessa on käytettävä tiettyjä periaatteita, ja se tapahtuu noudattamalla sääntöjä. Jos yhtäkkiä käytetäänkin erilaisia sääntöjä, niin periaatteita on muutettava. Kertokaa meille siis etukäteen, niin emme pidä linjaa niin korkealla, koska vastustajalla on aina etu, jos sinut blokataan.

– On liian myöhäistä. Maali hyväksyttiin, me menetimme kaksi pistettä.

Brentfordin päävalmentaja Thomas Frank näki tilanteen eri tavalla.

– Joka viikko nähdään VAR-päätöksiä, jotka menevät marginaalisesti suuntaan tai toiseen. Olen samaa mieltä siitä, että Ethan oli paitsioasemassa, kun palloa potkaistiin. Sikäli kuin jalkapallon sääntöjä tunnen, seuraava kysymys on, vaikuttiko hän siihen, että voisimme pelata pallon pelaajien yli? Tuomarit päättivät, että se ei riittänyt [paitsioon]. Olen samaa mieltä!

Pinnockin ja Gabrielin välisen tilanteen jälkeen pallo kimpoili ympäriinsä Arsenalin rangaistusalueella, kunnes Pinnock puski sen Christian Nørgaardille, jonka syötöstä Toney pääsi viimeistelemään tyhjään maaliin.

Kysymyksiä on herättänyt myös se, oliko maalin syöttänyt Nørgaard paitsiossa.

– Toisesta tilanteesta en osaa sanoa. Pitäisi nähdä paitsiolinja samalla tavalla kuin tuomarit näkevät sen kamerasta. Se on yhdentekevää, se on mennyttä, sanoi Arteta.

Arsenal jatkaa tuloksesta huolimatta sarjakärjessä, mutta se on enää vain kuusi pistettä edellä Manchester Cityä, joka kohtaa sunnuntaina Aston Villan. City on tosin pelannut sunnuntain jälkeen yhden ottelun Tykkimiehiä enemmän. Brentford jatkaa sarjataulukossa kahdeksantena.