Arsenalin manageri Mikel Arteta on todella tuohtunut videotuomari Lee Masonin virheestä, joka sattui viime lauantaina Tykkimiesten ja Brentfordin välisessä Valioliiga-ottelussa.

Mason jätti Brentfordin tasoitusmaalin videotarkistuksessa piirtämättä paitsiolinjan, jonka avulla olisi voitu selvittää, oliko osuman syöttänyt Christian Nørgaard paitsiossa. Mason tarkisti sekunteja aiemmin tapahtuneen paitsioepäilyn, mutta suoraan maalia edeltänyt tilanne häneltä jäi tarkistamatta.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

afcstuff

@afcstuff
🚨 It is understood that VAR operator Lee Mason had instead focused on a possible offside offence a few seconds earlier, involving Ethan Pinnock & Arsenal defender Gabriel Magalhães, before failing to ‘fully investigate’ Christian Norgaard’s positioning. [@SamJDean] #afc

afcstuff

@afcstuff
🚨 Brentford’s controversial equaliser against Arsenal was WRONGLY allowed to stand because of a human error by VAR, who failed to draw the correct offside lines. Lee Mason did NOT EXAMINE whether Christian Norgaard was offside before crossing for Ivan Toney to score. [@SamJDean]

Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin, millä saattaa olla vielä vaikutuksia Valioliigan mestaruustaistoon. Sarjaa johtava Arsenal on kirjoitushetkellä kolme pistettä edellä Manchester Cityä, joka on pelannut ottelun enemmän. Tulevana keskiviikkona Arsenal ja City kohtaavat toisensa kärkikamppailussa.

Masonin virheen kerrottiin johtuneen ”inhimillisestä erehdyksestä”, ja hänet hyllytettiin Valioliigan seuraavalta kierrokselta. Lisäksi Englannin ammattilaisjalkapallon ottelutuomareista vastaavan elimen (PGMOL) tuomaripäällikkö Howard Webb oli sunnuntaina yhteydessä Arsenaliin selittääkseen tapahtuneen virheen lontoolaisseuralle.

Artetan mielestä ”inhimillinen erehdys” ei riitä selittämään tapahtunutta.

– Lähdimme ottelusta valtavan vihan ja pettymyksen vallassa, koska se ei ollut inhimillinen erehdys. Se oli iso, iso, iso, iso [virhe]. Tuomari ei ymmärtänyt työtään, ja se ei ole hyväksyttävää, kommentoi Arteta Goalin mukaan.

– Kaikki tekevät virheitä. Mekin teemme, minä voin myöntää sen ensimmäisenä. Mutta se oli jotain muuta. Minä en voi hyväksyä sitä, seura ei voi hyväksyä sitä.

– Arsenal menetti siinä kaksi pistettä, joita emme saa takaisin, joten meidän on etsittävä ne kaksi pistettä jostain muualta.

Artetalta kysyttiin, oliko hän PGMOL:n kanssa käymänsä keskustelun jälkeen tyytyväinen ja uskooko hän vastaavanlaisten virheiden toistuvan vielä.

– Olen tyytyväinen vain, jos meille annetaan kaksi pistettä takaisin, mitä ei tule tapahtumaan.

– Arvostan sitä (keskustelua PGMOL:n kanssa) ja mielestäni he olivat todella vilpittömiä. Ne olivat avoimia ja aitoja anteeksipyyntöjä ja selityksiä, mikä on todella hyvä. Mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että meillä on kaksi pistettä vähemmän kuin meillä pitäisi olla.