Videotuomari Lee Mason on hyllytetty Valioliigan seuraavalta kierrokselta, kertoo Guardian.

Mason, 51, on ollut viime viikonlopun jälkeen negatiivisissa otsikoissa hänen oltua VAR-vastuussa Arsenalin ja Brentfordin välisessä ottelussa, joka päättyi 1-1-tasapeliin.

Brentfordin tasoitusmaalin videotarkistuksessa Mason jätti piirtämättä paitsiolinjan, jonka avulla olisi voitu selvittää, oliko osuman syöttänyt Christian Nørgaard paitsiossa. Mason tarkisti sekunteja aiemmin tapahtuneen paitsioepäilyn, mutta suoraan maalia edeltänyt tilanne häneltä jäi tarkistamatta.

Kyseessä on toinen kerta tällä kaudella, kun Mason on hyllytetty tekemänsä virheen takia. Hänet hyllytettiin viimeksi syyskuussa hänen oltua osallisena Newcastlen väärin perustein hylätyssä maalissa Crystal Palacea vastaan.

Mason jäi viime kauden jälkeen eläkkeelle erotuomarin tehtävistä ja on tällä kaudella toiminut yksinomaan videotuomarina.

Hän ei ole ainoa tuomari, joka hyllytettiin viime viikonlopun jäljiltä. John Brooksin oli määrä toimia videotuomarina maanantaina Merseysiden derbyssä ja keskiviikkona Arsenalin ja Manchester Cityn kohtaamisessa, mutta hänelle sattui kohtalokas virhe viime lauantaina.

Videotuomarina toiminut Brooks piirsi Brightonin ja Crystal Palacen ottelussa paitsiolinjan väärästä puolustajasta, mistä johtuen maali hylättiin väärin perustein. Hän palaa hyllytyksensä jälkeen tositoimiin neljäntenä tuomarina ensi lauantaina Aston Villan ja Arsenalin ottelussa.

Sekä Masonin että Brooksin virheiden kerrottiin johtuneen ”inhimillisestä erehdyksestä”. Englannin ammattilaisjalkapallon ottelutuomareista vastaavan elimen (PGMOL) tuomaripäällikkö Howard Webb otti sunnuntaina yhteyttä Arsenaliin ja Brightoniin selittääkseen tapahtuneet virheet seuroille.