Liverpool ja Real Madrid kohtaavat toisensa tiistai-iltana Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osassa.

Joukkueet iskivät yhteen viime keväänä Mestarien liigan finaalissa. Tuolloin Real Madrid oli parempi maalein 1-0, ja voitti Mestarien liigan.

Liverpoolin kausi on ollut vaikea. Se on Valioliigan sarjataulukossa vasta kahdeksantena ja on voittanut alle puolet kuluvan kauden sarjaotteluistaan. Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija on seitsemän pisteen päässä, mutta toisaalta Liverpool on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin neljäntenä oleva Tottenham.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp käväisi lehdistötilaisuudessa maanantaina ennen tiistaista Anfieldin huippuottelua. Klopp kehui vuolaasti Real Madrid -luotsi Carlo Ancelottia.

– Mielestäni joku sanoi minulle, että finaalin jälkeen Ancelotti kertoi tienneensä täydellisesti, mitä aioimme tehdä ottelussa. Meidän olisi pitänyt voittaa se finaali, mutta emme onnistuneet siinä. Silti meidän olisi pitänyt voittaa. Carlo on rauhallisin valmentaja, johon olen tutustunut elämässäni. Lisäksi hän on yksi parhaista ihmisistä, joihin voit tutustua. Ancelotti on fantastinen persoona. Hän on todella älykäs. Hänen vuoksi meidän on pelattava eri tasolla pärjätäksemme. Kunnioitan ja arvostan Ancelottia paljon. Heillä on maailmanluokan joukkue ja he ovat hankkineet sinne loistavia nuoria pelaajia.

Klopp katsoi viime kevään finaalin ensimmäistä kertaa uudestaan viikonloppuna.

– Nämä ovat erilaisia otteluita. Real Madrid on yksi maailman suurimmista seuroista. Pelasimme sen finaalin Pariisissa, enkä katsonut sitä uudelleen ennen tätä viikonloppua. Nyt tiedän, miksen katsonut sitä uudelleen ennen viikonloppua, mutta minun oli katsottava se. Pelasimme hyvän ottelun, mutta emme onnistuneet voittamaan. Real Madridin kokemus oli nähtävillä siinä ottelussa. He eivät häviä, vaikka vastustajalla on maalipaikkoja. Sen voit oppia heiltä.