Liverpool aloittaa tänään Mestarien pudotuspelinsä neljännesvälieräparin avausosalla Anfieldillä. Vastassa on tuttu kiistakumppani La Ligan puolustava mestari Real Madrid.

Joukkueet kohtasivat viime keväänä Pariisissa loppuottelussa, jonka Madrid vei nimiinsä 1-0-lukemilla. Liverpool kärsi espanjalaisjätille tappion myös kevään 2018 finaalissa.

Löytääkö Liverpool tänään keinot Real Madridin kaatamiseen?

Kuntopuntari

Liverpool: V, V, H, H, T

18.2. Newcastle-Liverpool 0-2 (Valioliiga)
13.2. Liverpool-Everton 2-0 (Valioliiga)
4.2. Wolves-Liverpool 3-0 (Valioliiga)
29.1. Brighton-Liverpool 2-1 (FA Cup)
21.1. Liverpool-Chelsea 0-0 (Valioliiga)

Real Madrid: V, V, V, V, H

18.2. Osasuna-Real Madrid 0-2 (La Liga)
15.2. Real Madrid-Elche 4-0 (La Liga)
11.2. Real Madrid-Al-Hilal 5-3 (Seurajoukkueiden MM)
8.2. Al-Ahly-Real Madrid 1-4 (Seurajoukkueiden MM)
5.2. Mallorca-Real Madrid 1-0 (La Liga)

Poissaolijat

Liverpool:

Arthur (Lihas)
Luis Díaz (Polvi)
Ibrahima Konaté (Reisi)
Calvin Ramsay (Polvi)
Thiago (Lihas)
Darwin Núñez (Olkapää, epävarma)

Real Madrid:

Mariano Díaz (Loukkaantuminen)
Toni Kroos (Vatsatauti)
Ferland Mendy (Reisi)
Aurelien Tchouameni (Sairaana)

Arvioidut avauskoonpanot

Liverpool (4-3-3):

Alisson; Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil van Dijk, Andrew Robertson; Jordan Henderson, Fabinho, Stefan Bajcetic; Diogo Jota, Cody Gakpo, Mohamed Salah.

Real Madrid (4-3-3):

Thibaut Courtois; David Alaba, Antonio Rüdiger, Eder Militao, Dani Carvajal; Dani Ceballos, Eduardo Camavinga, Luka Modric; Vinícius, Karim Benzema, Federico Valverde.

Valmentajien kommentit

Jürgen Klopp, Liverpool

Klopp puolusti rasististen herjausten kohteeksi tällä kaudella La Ligassa joutunutta Real Madrid -hyökkääjä Viníciusta. Liverpool-manageri puhui myös viime kevään finaalista ja kunnioituksestaan Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelottia kohtaan.

– Ai että hän tekisi kentällä jotain, joka aiheuttaisi sen? Mikään asia maailmassa ei oikeuta sellaista. Jos sanoisin tähän kyllä, se kuulostaisi hullulta.

– Joukkuetta ei voi mielestäni saada panikoimaan. Meillä oli paikkoja, heidän piti tehdä torjuntoja. Se oli kuitenkin finaali, emmekä me olleet tarpeeksi seikkailullisia.

– Carlo on rennoin valmentaja, jonka olen urani aikana tavannut. Kunnioitan ja ihailen paljon häntä.

Carlo Ancelotti, Real Madrid

Myös Ancelotti puhui suojattinsa Viníciuksen kärsimästä rasismista. Real Madrid -valmentaja myös vahvisti Karim Benzeman olevan kunnossa aloittamaan loukkaantumisesta toivuttuaan. Ancelotti tietää, mitä Liverpoolilta on lupa odottaa.

– Rasismi on vakava aihe. Mikään laki ei voi muuttaa yksittäisen ihmisen käytöstä. Viní on käsitellyt asian hyvin. Hän keskittyy peliin ja rakastaa jalkapalloa. Se ei vaikuta häneen kentällä.

– Näen Benzeman voivan hyvin. Hän avaa huomenna.

– Oli kyse Salahista tai van Dijkista, haluan Madridin huolehtivan Liverpoolista. En toisinpäin. Odotamme tiivistunnelmaista ottelua, jossa tulemme olemaan paljon paineen alla eikä aikaa hengittää juuri ole. Me tiedämme hyvin mitä odottaa ja olemme valmistautuneet siihen.

Televisiointi – mistä näet pelin?

Liverpoolin ja Real Madridin välinen ottelu on katsottavissa C More-suoratoistopalvelussa ja C More Sport 1 – kanavalla. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen.

LUE MYÖS!