Manchester Cityn tähtihyökkääjän Erling Haalandin odotetaan solmivan uusi sponsorisopimus Niken kanssa, kertoo Athletic.

Haaland, 22, on tehnyt Niken kanssa yhteistyötä 14-vuotiaasta asti, mutta hänen ja urheiluvaatejätin edellinen sopimus päättyi viime vuoden tammikuussa, minkä jälkeen hän on pelannut ilman kenkädiiliä.

Norjan maajoukkuetähti on nähty sponsorisopimuksen päätyttyä kentällä eri valmistajien kengissä, mutta viime aikoina hän on turvautunut säännöllisesti Niken varusteisiin.

Nike on taistellut Haalandin allekirjoituksesta Adidaksen ja Puman kanssa. Athleticin mukaan hyökkääjän leiri on vaatinut sopimusta, joka takaa Haalandille noin 22,6 miljoonaa euroa vuodessa.

Jokaisella kosiskelijalla on ollut oma kilpailuvalttinsa: Nike on tehnyt Haalandin kanssa pitkään yhteistyötä, Adidaksen toimitusjohtaja Bjørn Gulden on hyvissä väleissä norjalaisen perheen kanssa ja Puma taas on Manchester Cityn virallinen sponsori vuoteen 2029 saakka.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että Nike on viemässä voiton. Puma näyttää hyväksyneen tappionsa, sillä se kiinnitti talliinsa isolla diilillä Haalandin joukkuekaverin Jack Grealishin, joka oli aiemmin Niken riveissä. Adidaksen odotetaan olevan ulkona kisasta, elleivät Gulden ja kumppanit käännä peliä loppuhetkellä hyväkseen.