Pierre-Emerick Aubameyang siirtyi elo-syyskuun vaihteessa Barcelonasta Chelseaan noin 12 miljoonalla eurolla.

Chelsean silloinen päävalmentaja Thomas Tuchel onnistui suostuttelemaan Aubameyangin siirtymään Lontooseen. Aubameyang oli tuttu pelaaja Tuchelille, sillä kaksikko työskenteli yhdessä Borussia Dortmundissa. Tuchel sai kuitenkin potkut noin viikko Aubameyangin hankinnan jälkeen.

Graham Potter saapui syyskuussa joukkueen uudeksi päävalmentajaksi, ja on jättänyt Aubameyangin hyvin pienelle peliajalle.

Aubameyang on päässyt kuluvalla kaudella vain neljästi avauskokoonpanoon Valioliigassa ja olisi tiettävästi halunnut palata Barcelonaan jo tammikuun siirtoikkunassa, mutta sitä ei lopulta tapahtunut.

Arsenal-legenda Ian Wright puhui kummasteli Aubameyangin tilannetta IMG:n haastattelussa. Wright ei ymmärrä, miksi valtavista maalintekovaikeuksista kärsivä Chelsea ei peluuta Aubameyangia. Potter on peluuttanut joukkuettaan jo pitkään ilman puhdasta kärkeä.

– En tiedä, mitä on tapahtunut, mutta Chelsea tarvitsee hyökkääjää. Heillä on sellainen, mutta hän ei pelaa. Joukkuetoverit varmasti puhuvat siitä. He puhuvat Aubameyangin kanssa ja sanovat, etteivät ymmärrä, miksei hän saa peliaikaa. Et tiedä, mitä valmentajan kanssa on tapahtunut, etkä sitä, miksei hän pelaa, mutta joukkuetoverit varmasti kyselevät Aubameyangilta, miksei hän pääse kentälle.

Wrightin mukaan Aubameyang voisi ratkaista lukuisia ongelmia.

– Aubameyangista voi sanoa mitä tahansa, mutta hän on maalintekijä. Jos saat Reece Jamesin ja Ben Chilwellin täyteen pelikuntoon, niin ongelmat on ratkaistu, koska molemmilla olisi joku pelaaja, jolle lähettää keskityksiä. Ja sinulla on Enzo Fernández, joka kykenisi löytämään Aubameyangin hyökkäyksessä. On olemassa useita syitä, miksi Aubameyangin peluuttaminen voisi toimia.