Euroopan jalkapalloliitto UEFA on ilmoittanut maksavansa hyvitykset kaikille Liverpoolin kannattajille, jotka ostivat lippuja viime kauden Mestarien liigan loppuotteluun, kertoo Athletic.

Hiljattain julkaistussa riippumattomassa raportissa syytettiin UEFA:a ja Ranskan viranomaisia Pariisin kaoottisista tapahtumista, joissa kannattajat joutuivat vaarallisesti jumiin, poliisin kyynelkaasuttamaksi ja paikallisten jengien hyökkäysten kohteeksi.

UEFA ja Ranskan viranomaiset syyttivät aluksi liputtomia kannattajia kaoottisista tapahtumista stadionin ulkopuolella.

Kattojärjestön itse tilaamassa raportissa todettiin, ettei ”tuomittavien” väitteiden tueksi ollut ”mitään todisteita”.

Raportissa todettiin lisäksi, että ”on ihmeellistä, ettei kukaan menettänyt henkeään” ja että Liverpoolin kannattajien kollektiivinen toiminta ”todennäköisesti auttoi” estämään ”vakavammat loukkaantumiset ja kuolemantapaukset” stadionin ulkopuolella.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
UEFA have announced they will issue refunds to all Liverpool fans who had tickets for last year's Champions League final after the events at Stade de France.

UEFA on luvannut panna raportin muutossuositukset täytäntöön, ja nyt se on suostunut maksamaan korvauksia kaikille 19 618 Liverpoolin lipunhaltijalle, mikä tulee maksamaan sille miljoonia euroja.

– Olemme ottaneet huomioon valtavan määrän sekä julkisesti että yksityisesti esitettyjä näkemyksiä ja uskomme, että olemme laatineet järjestelyn, joka on kattava ja oikeudenmukainen, kommentoi UEFA lausunnossaan

– Arvostamme Liverpoolin kannattajajärjestöjen panosta sekä avointa ja läpinäkyvää vuoropuhelua.

– Tunnustamme kannattajien kielteiset kokemukset sinä päivänä, ja tämän järjestelmän avulla hyvitämme lippuostot kannattajille, joihin stadionille pääsyn vaikeudet vaikuttivat eniten.

Monilta Liverpoolin kannattajilta, joilla oli aidot liput, evättiin pääsy stadionille, koska porttien skannauslaitteet olivat viallisia. Osa ihmisistä luopui yrittämisestä ympärillä vallinneen kaaoksen takia. Liput maksoivat paikasta riippuen 55-655 euroa.

Ottelun alku viivästyi lopulta peräti 36 minuutilla stadionin ulkopuolella sattuneiden tapahtumien takia. Real Madrid voitti Liverpoolin finaalissa 1-0 Vinícius Júniorin maalilla.

UEFA korvaa Liverpoolille täysimääräisesti lopullisen määrärahan, minkä jälkeen seura käsittelee palautukset.