Valioliigan arvokkaimmat pelaajat tällä kaudella ovat tehneet kovaa tulosta ja lunastaneet hienosti odotuksia. Listan ykkösenä komeileva pelaaja yltää jopa yli sadan miljoonan euron ansioihin, kun seuraava, jaetulla toisella sijalla oleva kolmikko, yltää huomattavasti pienempiin tuloihin. Omalaina.fi  vertailusivustolla on pitkä historia urheilun tukemisessa ja halusimmekin tuoda esille kansainvälisiä huippu-urheilijoita, joilla ei tosin ole aivan pian tarvetta lainan hakemiselle.

Erling Haaland – norjalaistykki tekee kovaa tulosta

Erling Haaland on norjalainen jalkapalloilija, joka on pelipaikaltaan hyökkääjä. Haaland on tunnettu paitsi mahtavista pelitaidoistaan, myös järkälemäisestä ulkomuodostaan, koska pelaaja yltää mahtavaan 195 senttimetrin pituuteen.

Haaland on aloittanut ammattilaisuransa kotimaassaan, jossa hän ehti pelata sekä Brynessä että Moldessa. Norjasta matka jatkui Itävaltaan, jossa peliminuutteja liikeni ensimmäisellä kaudella vain niukanlaisesti. Seuraavan kauden aikana Haaland pääsi jo esittämään enemmän taitojaan Red Bull Salzburgin riveissä ja tekikin lukuisia maaleja kauden aikana.

Borussia Dortmund näki Haalandin potentiaalin ja hankki pelaajan vahvistamaan rivejään. Saksassa maalitykki pääsi kunnolla vauhtiin siivittäen joukkueen menestystä heilauttelemalla vastapuolien maalien verkkoja. Saksasta tie vei Englantiin ja Manchester Cityn riveihin. Siellä Haaland onkin tehnyt kovaa tulosta keikkuen jatkuvasti maalintekijätilastojen kärjessä.

Mohamed Salah – Liverpoolin pitkäaikainen tähti

Mohamed Salah on egyptiläinen pelaaja, joka on ollut Liverpoolin tähti jo vuodesta 2017 lähtien. Hän on ollut mukana tuomassa joukkueelle muun muassa Mestarien liigan voiton vuonna 2019. 

Salahin tie alkoi Egyptistä, josta hän siirtyi muutaman kauden jälkeen Sveitsiin FC Baseliin. Matka jatkui Fiorentinaan, jossa alun jälkeen peliminuutteja liikeni vain niukasti. Salah lainattiinkin AS Romaan, johon hän lopulta siirtyi kokonaan. AS Romasta tie vei Liverpooliin, joka onkin ollut Salahin pitkäaikainen koti.

Salah on yksi maailman parhaista hyökkääjistä ja hänen pelityylinsä on ainutlaatuinen. Hän pystyy tekemään vaikuttavia maaleja ja antamaan loistavia syöttöjä muille pelaajille. Salahilla on myös erittäin hyvät fyysiset ominaisuudet, mikä auttaa pallon hallinnassa ja mahdollistaa nopeat vastaiskut. 

Harry Kane – Tottenhamin luottopelaaja

Harry Kane on Tottenhamin luottopelaaja, joka on kasvanut juniorista ammattilaiseksi seuran siipien suojassa. Muutamia lainareissuja lukuun ottamatta pelaaja onkin viihtynyt Tottenhamin riveissä. Kane on yksi maailman parhaista hyökkääjistä. 

Kane on ollut erityisen tehokas maalintekijä, sillä hän on tehnyt yli 150 maalia Tottenhamille viimeisen seitsemän vuoden aikana. Hänen taitonsa ovat olleet avainasemassa Tottenhamin menestyksessä, ja hänet tunnetaan erityisesti loistavasta pelikenttien ulkopuolella olevasta asenteestaan.

Phil Foden – Manchester Cityn oma kasvatti

Phil Foden on Manchester Cityn oma kasvatti, joka pelaa keskikenttää. Hän on ollut seuran kannattaja jo lapsesta lähtien ja noussut omalla peliurallaan joukkueen junioriakatemiasta ammattilaiseksi. 

Fodenin lahjakkuus ei rajoitu vain hyökkäyspeliin, vaan hän pystyy myös auttamaan puolustusta omalla panostuksellaan. Fodenin lahjakkuus nousee esille myös maalintekijän roolissa, sillä hänellä on taipumus laukoa maaleja vaikeista paikoista. 

2023 Valioliigan arvokkaimmat pelaajat ovat olleet merkittävässä roolissa joukkueidensa menestyksessä. Jokaisella on vielä pitkä peliura edessä, joten näemme varmasti vielä monia mahtavia suorituksia heidän taholtaan!