Chelsea on Mestarien liigan puolivälierissä.

Se selvisi tiistai-iltana, kun Chelsea voitti Lontoossa neljännesvälierien toisessa osassa Borussia Dortmundin 2-0, ja eteni jatkoon yhteismaalein 2-1.

Kai Havertz iski ottelun jälkimmäisen maalin rangaistuspotkusta toisen jakson alussa.

Rangaistuspotkutuomio on sittemmin herättänyt paljon puhetta. Chelsealle vihellettiin rangaistuspotku käsivirheen seurauksena. Ben Chilwellin keskitys osui hänen vierellään olleen Dortmund-puolustaja Marius Wolfin käteen.

BT:llä Mestarien liigan otteluita analysoivan Rio Ferdinandin mukaan pilkkutuomio oli järjetön. Ferdinandin mukaan jo kyseisestä tuomiosta voi päätellä, ettei tuomari ole koskaan pelannut jalkapalloa.

– Hän ei ole selvästi pelannut jalkapalloa. Tuossa tilanteessa et voi saada käsiäsi pois. Ymmärrämme, että jalkapallossa on omat sääntönsä, mutta jotkut niistä on tehty näyttämään naurettavilta. He yrittävät ottaa puolustajilta kaikki positiiviset elementit pois. Tämä sääntö antaa hyökkääjille täyden edun.

Mestarien liigan neljännesvälierät jatkuvat keskiviikkona. Tottenham ja AC Milan iskevät yhteen Lontoossa. AC Milan voitti avausosan 1-0.

LUE MYÖS: Potku-uhan alla ollut Chelsea-luotsi Graham Potter: ”En usko tämän olleen ratkaisevassa asemassa”