Mauricio Pochettinon ja Thomas Tuchelin nimien odotetaan nousevan Tottenhamissa pöydälle, jos nykyinen päävalmentaja Antonio Conte jättää seuran, kertoo Guardian.

Useat brittilähteet uutisoivat, että Conten lähtöä pidetään väistämättömänä.

Italialaisluotsin sopimus Spursin kanssa päättyy ensi kesänä, mutta Tottenham saattaa antaa hänelle kenkää jo ennen sitä, jos tilanne etenee huonompaan suuntaan. Juuri tällä hetkellä lontoolaisseura ei kuitenkaan suunnittele antavansa potkuja Contelle.

Conten suosio kannattajien keskuudessa on laskenut viime aikojen huonojen tulosten takia. Tottenham putosi viikon sisällä niin FA Cupista kuin Mestarien liigasta ja hävisi Wolverhamptonille Valioliigassa 0-1.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
The last time Antonio Conte won a Champions League knockout game was against Celtic in 2013:

2012-13: L16 ✅
2013-14: Group ❌
2017-18: L16 ❌
2019-20: Group ❌
2020-21: Group ❌
2022-23: L16 ❌

😬

Argentiinalainen Pochettino luotsasi Tottenhamia jo vuosina 2014-2019, mutta hänen potentiaalinen paluunsa on jakanut lehtitietojen mukaan mielipiteitä Tottenhamin seurajohdossa.

Tuchel on Pochettinon tavoin vailla työtä tällä hetkellä saatuaan viime syksynä kenkää Chelseasta. Saksalaisluotsi haluaisi ensisijaisesti jatkaa Valioliigassa, mutta Guardianin mukaan sekä Tuchel että Pochettino katsastavat tarkkaan, mitä työmarkkinoilla on tarjolla.

Telegraph kertoo, että Tottenhamin puheenjohtajan Daniel Levyn valmentajaehdokaslistalle lukeutuvat myös Luis Enrique, Ante Postecoglou (Celtic), Roberto De Zerbi (Brighton) ja Luciano Spalletti (Napoli). Lisäksi Levy ottanee vastaan myös muita ehdotuksia urheilutoimenjohtaja Fabio Paraticilta.

Muut ongelmat

Levyn pöydällä on valmentajatilanteen lisäksi muitakin isoja kysymyksiä, joista yksi koskee Paraticia. Italialainen Paratici sai hiljattain 30 kuukauden toimitsijakiellon kotimaassaan sen jälkeen, kun hänen entinen seuransa Juventus todettiin syylliseksi väärään kirjanpitoon.

Italian jalkapalloliitto on pyytänyt FIFA:lta, että Paraticin rangaistusta sovellettaisiin maailmanlaajuisesti, mikä estäisi toteutuessaan hänen työskentelynsä myös Tottenhamissa. Juventus on kiistänyt väärinkäytökset ja se sekä Paratici ovat valittaneet asiasta.

Paraticin tilanteen lisäksi Tottenhamissa huolettaa myös tähtihyökkääjä Harry Kanen tilanne. Englannin maajoukkuekippari nousi hiljattain Spursin kaikkien aikojen maalintekijäksi, mutta Kane, 29, ei ole voittanut urallaan yhtään pokaalia, eikä Tottenhamille ole tulossa pystiä tälläkään kaudella.

Kanen nykyinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, ja Tottenhamin odotetaan istuvan hänen kanssaan neuvottelupöytään ensi kesänä.

Kuluvalla kaudella Kane on tykittänyt Tottenhamille 20 osumaa 37 ottelussa. Hänen kokonaissaldonsa Spursissa on nyt 423 ottelua ja 268 maalia.

Seuraavassa ottelussaan Tottenham isännöi lauantaina Nottingham Forestia Valioliigassa.