Southamptonin laitapuolustaja Kyle Walker-Peters on joutunut rasismin uhriksi sosiaalisessa mediassa edellisen ottelunsa jälkeen.

Walker-Peters, 25, pelasi sunnuntaina Valioliigassa täydet minuutit 0-0-tasapelissä Manchester Unitedin vieraana.

Athleticin mukaan Walker-Peters vaikutti joutuneen joidenkin Unitedin kannattajien solvausten kohteeksi taklattuaan manchesterilaisten laitahyökkääjää Alejandro Garnachoa, joka joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen takia.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

utdreport

@utdreport
Alejandro Garnacho leaving Old Trafford on crutches [@SimonPeach]

Walker-Peters ei ole julkaissut Instagramissa mitään yli viikkoon, mutta hänen viimeisimmän julkaisunsa alle ilmestyi useita rasistisia viestejä sunnuntain ottelun jälkeen. Rasististen solvausten lisäksi osa kommentoijista toivoi Walker-Petersille loukkaantumista.

Southampton on ollut yhteydessä viranomaisiin ja Instagramiin, joka poisti rasistiset kommentit maanantaina niiden oltua julki yli kahdeksan tuntia.

Tiedotteessaan Southampton vaati sosiaalisen median yrityksiltä järeämpiä toimia rasismin torjumiseen. Seura otti poliisiin yhteyttä myös helmikuussa 2021 sen jälkeen, kun keskikenttäpelaaja Alex Jankewitzia solvattiin verkossa rasistisesti.

– Yli kaksi vuotta myöhemmin olemme täsmälleen samassa tilanteessa: olemme järkyttyneitä ja pettyneitä ihmisiin, jotka alentuvat solvaamaan pelaajia verkossa heidän ihonvärinsä vuoksi.

– Yhtä turhauttavaa on se, että sosiaalisen median alustat, jotka sallivat tällaisen vihan lisääntymisen ja paisumisen, eivät ole näiden kahden vuoden aikana ryhtyneet merkittäviin toimiin.

– Olemme toimittaneet kyseiset viestit Hampshiren poliisille normaalien menettelytapojemme mukaisesti. Olemme myös ilmoittaneet näistä viesteistä asianomaisille sosiaalisen median alustoille.

Southampton FC

@SouthamptonFC
#SaintsFC has issued a statement following racial abuse being directed towards some of its players online: