Pep Guardiola on valmentanut Manchester Cityä pian seitsemän vuoden ajan.

Guardiola on johdattanut Manchester Cityn muun muassa neljästi Valioliigan mestariksi.

Guardiolan alaisuudessa Manchester City on käytännössä dominoinut Englannin kenttiä mielensä mukaan, mutta menestys Euroopassa on ollut valtaviin panostuksiin nähden jopa surkeaa. Manchester City on kerran yltänyt Mestarien liigan finaaliin, mutta muissa tapauksissa lähtö on tullut yleensä puolivälierissä tai viimeistään välierissä.

Guardiolalta tiedusteltiin maanantaisessa lehdistötilaisuudessa, uskooko hän, että hänen City-pestinsä tuomitaan pitkälti sen perusteella, miten seura pärjää Mestarien liigassa. Guardiola tiedostaa asian olevan niin, vaikkei haluaisikaan sitä.

– En halua sanoa olevani samaa mieltä sen kanssa, mutta olen täysin varma siitä, että minut tuomitaan tämän kilpailun perusteella, Guardiola vakuutti.

Manchester City jahtaa Valioliigassa Arsenalia, joka on viiden pisteen karkumatkalla sarjakärjessä. Manchester City on lisäksi mukana vielä FA Cupissakin.

– On hyvin tärkeää olla mukana kaikissa näissä kilpailuissa, koska sen myötä kykenemme olemaan kilpailullisia kauden viimeisen kahden kuukauden aikana. Yritämme päästä lähemmäs Arsenalia ja jatkaa matkaamme Euroopassa. Se olisi hienoa.

Manchester City kohtaa tiistai-iltana RB Leipzigin Mestarien liigan neljännesvälierien jälkimmäisessä osassa. Avausosa päättyi 1-1 -tasapeliin.