Dele Alli siirtyi elokuussa Evertonista lainalle Besiktasin riveihin.

Lainasopimus kattaa kuluvan kauden. Allin kausi Turkin pääsarjassa on mennyt pahasti penkin alle. Peliesitykset ovat jääneet vaisuiksi. Allilla on ollut merkittäviä vaikeuksia mahtua Besiktasin avauskokoonpanoon. Lokakuun jälkeen Alli on nimetty vain kolmesti avaukseen Turkin pääsarjassa.

Kovin odotuksin Besiktasiin siirtynyt Alli seuraa loppukauden katsomosta. Turkkilaismedia Takvinin saamien tietojen mukaan Besiktasin päävalmentaja Şenol Güneş on kyllästynyt Allin peliesityksiin, eikä aio ottaa häntä enää mukaan kokoonpanoonsa.

Allin on määrä palata Evertoniin kuluvan kauden jälkeen, mutta Evertonin uskotaan haluavan päästä pikaisesti eroon flopistaan. 

Everton ei maksanut Allista siirtosummaa Tottenhamille tammikuussa 2022, mutta siirrossa oli mukana sopimuspykäliä 40 miljoonan euron edestä. Allin Everton-ura on tosin mennyt niin dramaattisesti penkin alle, että vain harva pykälä on ehtinyt aktivoitua.

26-vuotiaan Allin sopimus Evertonin kanssa päättyy ensi kauden jälkeen.

Besiktas on parhaillaan kolmantena Turkin Superliigassa. Sarjakärki Galatasary on karannut 14 pisteen päähän.