Sheikki Jassim bin Hamas Al Thanilta odotetaan maailmanennätystarjousta Manchester Unitedista ennen keskiviikkoillalle asetettua takarajaa, kertoo Sky Sports.

Myös Sir Jim Ratcliffen INEOS-yritys on korottamassa tarjoustaan Unitedista.

Sheikki Jassim ja Ratcliffe ovat ainoat ostajaehdokkaat, jotka ovat ilmoittaneet julkisesti kiinnostuksestaan, mutta Sky Sportsin mukaan tarjouksia tulee ainakin viisi, mahdollisesti jopa kahdeksan.

Kaikki tarjoukset eivät koske seuran ostamista suoraan. Ainakin puolet tarjouksista ovat tulossa tahoilta, jotka ovat kiinnostuneet vähemmistöosuudesta.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Qatari’s Sheikh Jassim and Sir Ratcliffe’s INEOS group will both send revised bids for Manchester United, as Deadline will be respected. 🔴 #MUFC

Plan confirmed — waiting for the next steps and Glazers family to decide 👇🏻

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Sheikh Jassim feels still very confident on his bid to buy Manchester Utd for full ownership; Sir Ratcliffe’s INEOS group will also bid again after positive talks last week. 🔴 #MUFC

Deadline for second bids: tomorrow at 9pm UK time.

…then it will be up to the Glazers, again.

BBC:n mukaan INEOS haluaa ostaa Manchester Unitedin nykyisten omistajien, Glazerin perheen, yhteenlasketun omistusosuuden, joka on noin 69 prosenttia, mutta sheikki Jassim tavoittelee 100 prosentin osuutta seurasta.

Sheikki Jassimin ja INEOS:n alkuperäisten tarjousten suuruutta ei ole julkistettu, mutta niiden on uutisoitu arvioineen seuran arvoksi noin 4,5 miljardia puntaa (noin 5,1 miljardia euroa), mikä on selvästi alle 5-6 miljardin punnan arvion, jonka Glazerit ovat asettaneet.

Tällä hetkellä ei ole takeita siitä, että Glazerin perhe myy Unitedin. He saattavat päättää myydä vähemmistöosuuden ja käyttää saadun pääoman velkojen lyhentämiseen ja kasvuinvestointeihin.

Uusien tarjousten takaraja on Suomen aikaa keskiviikkona kello 23.00. Glazerin perheen odotetaan arvioivan uusia tarjouksia noin viikon ajan ja päättävän sitten seuraavasta siirrostaan.

Urheiluseurasta maksettu maailmanennätyssumma rikottiin viime kesänä, kun Denver Broncos myytiin noin 4,3 miljardilla eurolla.