Tottenham on kiinnostunut Manchester Unitedin maalivahdista Dean Hendersonista, kertoo ESPN.

Henderson, 26, lainattiin täksi kaudeksi Nottingham Forestiin, ja hänen on määrä keskustella Unitedin kanssa tulevaisuudestaan ensi kesänä.

Manchester Unitedin ja Hendersonin sopimus on voimassa kesään 2025 saakka ja sisältää option yhdestä lisävuodesta, mutta hän haluaa päästä pelaamaan säännöllisesti, jotta voisi raivata tiensä Englannin maajoukkueeseen.

Henderson pelasi vakuuttavasti lainalla Sheffield Unitedissa vuosina 2018-2020 ja esiintyi edukseen myös Manchesteriin palattuaan, kun hän pääsi tolppien väliin David de Gean loukkaantumisen myötä. Viime kaudella Henderson pääsi kuitenkin pelaamaan Unitedissa vain kolme ottelua.

Forestiin siirryttyään Henderson arvosteli Manchester Unitedia kohtelustaan sanomalla, että hän ”tuhlasi 12 kuukautta” urastaan.

Tottenham etsii parhaillaan manttelinperijää monivuotiselle ykkösvahdilleen Hugo Lloris’lle, jolle tuli joulukuussa mittariin 36 vuotta.

Hendersonin lisäksi Tottenham on yhdistetty huhuissa muun muassa Evertonin Jordan Pickfordiin ja Brentfordin David Rayaan.

Manchester Unitedin ja Tottenhamin mahdollisiin neuvotteluihin lisämausteensa tuo se, että United on erittäin kiinnostunut Spursin tähtihyökkääjästä Harry Kanesta.

Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy tunnetaan kovapintaisena neuvottelijana, eikä hänen odoteta luopuvan Kanesta kuin tähtitieteellisellä summalla – jos silläkään. Mutta jos Tottenham lähtee tosissaan Hendersonin perään, Levy saattaa suhtautua sopuisammin myös keskusteluihin Kanen, 29, mahdollisesta seuravaihdoksesta.