Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Scott McTominay oli yllättävässä maalivireessä maaliskuun maajoukkuetauon aikana.

McTominay, 26, tykitti Skotlannille kahteen peliin neljä osumaa, kun hän onnistui kahdesti maalinteossa sekä Kyprosta että Espanjaa vastaan.

Skotlanti voitti kummatkin ottelut ja nousi siten EM-karsintojen alkajaisiksi lohkonsa kärkeen puhtaalla pelillä.

Etenkin tiistain 2-0-voitto Espanjasta oli harvinaista herkkua. Skotlanti on koko historiansa aikana voittanut Espanjan kilpailullisessa ottelussa vain kolme kertaa, ja edellinen voitto oli tullut vuonna 1984.

Artikkeli jatkuu taulukon alla.

EM-karsintojen lohko A
#JoukkueOVTHMP
1Espanja ESP870125-521
2Skotlanti SCO852117-817
3Norja NOR832314-1211
4Georgia GEO822412-188
5Kypros CYP80083-280

Espanjalle tappio oli sen ensimmäinen EM-karsinnoissa sitten syksyn 2014, jolloin se hävisi 1-2 Slovakialle. Tuon pelin jälkeen Espanja voitti 19:stä EM-karsintapelistään 17, eikä päästänyt putkensa aikana kertaakaan yli yhtä maalia ottelussa.

McTominay oli ennen maaliskuun pelejä tehnyt Skotlannille vain yhden maalin. Nyt hänen saldonsa on 38 A-maaottelua ja viisi osumaa. Manchester Unitedissa McTominay on pelannut 202 ottelua ja tehnyt 18 maalia, joten varsinaisena maalinsylkijänä häntä ei ole tunnettu. Kyprosta ja Espanjaa vastaan hän onnistui myös ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan tekemään kaksi maalia samassa ottelussa.

– Me pärjäsimme todella, todella hyvin. Me tiesimme, että he tulisivat pitämään paljon palloa, ja valmentaja käski meitä olemaan kliinisiä, kun pääsemme tekopaikoille. Mielestäni loimme tarpeeksi paikkoja todella satuttaaksemme heitä ja tehdäksemme maaleja, kommentoi McTominay Sky Sportsin mukaan.

– Lapsena olin hyökkäävä keskikenttäpelaaja, tykkään nousta rangaistusalueelle. Minun on jatkettava sitä. Tiedän, että voin lisätä enemmän osumia ja maalisyöttöjä pelaamiseeni.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
Back-to-back braces for Scott McTominay with Scotland 🤯

With Casemiro suspended and Marcel Sabitzer potentially injured, McTominay is cooking at the perfect time for Man United 🔥

Skotlannin entinen maalivahti David Marshall uskoo, että McTominayn esitykset huomioitiin myös Manchester Unitedissa.

– Skotlannin riveissä nähtiin niin monta hyvää esitystä, mutta olen iloinen Scottin puolesta. Hän tekee niin kovaa töitä ja on uskomaton urheilija.

– Hän on osoittanut kahdessa viime pelissä, että hän taitaa myös maalinteon. Ne olivat kaksi uskomatonta osumaa vasemmalla jalalla Espanjaa vastaan.

– Hän oli loistava, ja uskon, että Manchester Unitedissa huomioitiin se viikonloppua ajatellen.

United kohtaa seuraavassa ottelussaan Newcastlen sunnuntaina vieraissa Valioliigassa.

Lisää uutisia Manchester Unitedista