Manchester City voitti Arsenalin Valioliigassa keskiviikkoiltana 4-1.

Manchester City nousi tyylipuhtaan voiton ja suorastaan ylivoimaisen peliesityksen myötä kahden pisteen päähän sarjaa johtavasta Arsenalista. Manchester City on edelleen pelannut kaksi ottelua Arsenalia vähemmän.

Ottelun avausjakso sujui pitkälti ennakko-odotusten mukaisesti.

Manchester City hallitsi palloa ja pelitapahtumia. Pep Guardiolan miehistö piti pelin jatkuvasti Arsenalin kenttäpuoliskolla ja Arsenal joutui pelaamaan valtaosan avausjaksosta puolustusasemissa.

Manchester City siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla. Erling Haaland voitti kaksinkamppailutilanteen ja pelasi pallon Kevin De Bruynelle. De Bruyne pinkaisi vauhtiin ja laukoi pallon boksin ulkopuolelta millintarkasti alakulmaan ohi voimattoman Aaron Ramsdalen.

Manchester City kykeni luomaan avausjaksolla lukuisia laadukkaita maalipaikkoja, joista valtaosa siunaantui Haalandille. Maalitykin ruuti oli kuitenkin märkää, sillä viimeistely-yritykset jäivät heikoiksi. Ramsdale nappasi myös muutaman todellisen huipputorjunnan.

Manchester City karkasi kahden maalin karkumatkalle juuri ennen taukoa. John Stones puski vapaapotkun ohi Ramsdalen. Maali hylättiin aluksi paitsiona, mutta VAR-tarkastukset paljastivat, ettei Stones ollut paitsiossa ja osuma hyväksyttiin. 2-0.

Guardiolan miehistö laittoi pelin pakettiin toisen jakson alussa. De Bruyne siirsi Manchester Cityn kolmen maalin etumatkalle 54. minuutilla. Ramsdale oli juuri minuuttia aiemmin nollannut läpiajoon päässeen Haalandin.

De Bruyne oli ottelun ehdoton hahmo. Manchester Cityn avainpelaaja iski kaksi maalia ja syötti yhden.

Rob Holding viimeisteli Arsenalin ainokaisen viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Manchester City onnistui vielä kerran. Haaland onnistui viimein maalinteossa lisäajalla saatuaan huippupaikan boksin sisällä.