Manchester City isännöi tänään, keskiviikkona, Arsenalia Valioliigassa.

Joukkueet taistelevat keskenään Valioliigan mestaruudesta, ja illan kohtaamista on pidetty potentiaalisesti mestaruustaiston ratkaisevana pelinä.

Arsenal johtaa sarjaa viiden pisteen erolla Cityyn, mutta manchesterilaiset ovat pelanneet kaksi peliä vähemmän.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti, ja City oli kummallakin kerralla vahvempi. FA Cupissa Manchester City voitti Tykkimiehet 1-0 ja Valioliigassa 3-1.

Kuntopuntari (Valioliiga)

Man City: V, V, V, V, V
PvmOtteluTulos
28.05.2023BrentfordManchester CityMan City1-0
24.05.2023BrightonManchester CityMan City1-1
21.05.2023Manchester CityMan CityChelsea1-0
14.05.2023EvertonManchester CityMan City0-3
06.05.2023Manchester CityMan CityLeeds2-1
Arsenal: T, T, T, V, V
PvmOtteluTulos
28.05.2023ArsenalWolverhamptonWolves5-0
20.05.2023NottinghamArsenal1-0
14.05.2023ArsenalBrighton0-3
07.05.2023NewcastleArsenal0-2
02.05.2023ArsenalChelsea3-1

Poissaolijat

Manchester City

Nathan Aké (reisivamma)

Arsenal

Takehiro Tomiyasu (polvivamma)
Mohamed Elneny (polvivamma)
William Saliba (selkävamma)

Granit Xhaka (sairastuminen, epävarma)

Arvioidut avaukset

Man City

Haaland
Grealish, Gündoğan, De Bruyne, Mahrez
Rodri, Stones
Laporte, Dias, Akanji
Ederson

Arsenal

Martinelli, Jesus, Saka
Xhaka, Partey, Ødegaard
Zintšenko, Gabriel, Holding, White
Ramsdale

Valmentajien kommentit

Pep Guardiola, Manchester City

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola ei koe, että hänen joukkueensa olisi pelannut tällä kaudella huonommin kuin kahdella edellisellä sesongilla, jotka päättyivät sen mestaruuksiin. Arsenal on vain asettanut riman niin korkealle.

– Minusta ei ole tuntunut, että meillä olisi menossa huono kausi tai että olisimme sortuneet monesti pistemenetyksiin. Ongelmana oli se, että Arsenal oli pysäyttämätön. He saivat kauden ensimmäiseltä puoliskolta 50 pistettä. Siinä vaiheessa on nostettava hattua.

– Mielestäni tasomme ei ole pudonnut edellisiltä kausilta. Mutta me olemme olleet johdonmukaisia, jatkaneet uskomista, pysytelleet kärjen kannassa ja tietäneet peli peliltä, mitä meidän on tehtävä. Nyt tilanne on mikä se on.

Guardiola on kahminut urallaan kymmeniä pokaaleja ja ollut suurten paineiden alla monesti ennenkin, mutta isot ottelut saavat yhä hänet syttymään.

– Jalkapallo-ottelua edeltävä epävarmuus, tunnen sitä yhä. Kun minulla on se tunne, tiedän, että se on normaalia. Se olisi ongelma, jos en tuntisi sitä.

– Samaan aikaan sanon tuloksesta huolimatta pelin jälkeen, että ”se on osa lajia” ja siirryn eteenpäin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Guardiola on johdattanut Manchester Cityn 16 ottelun tappiottomaan putkeen. Kuva: Getty Images

Mikel Arteta, Arsenal

Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoo, että hänen joukkueensa on samaan aikaan kyettävä tukahduttamaan Manchester Cityn hyökkäyspelaaminen, mutta keskityttävä myös omaan pelinrakenteluunsa.

– Olemme tietysti keskittyneet myös heidän luomaansa uhkaan ja heidän heikkouksiinsa ja tiedämme, mitä ne ovat. Cityn kanssa ongelma on se, että uhka alkaa heidän maalivahdistaan. On pystyttävä kontrolloimaan jokaikistä pelaajaa.

– Mutta me keskitymme itseemme. Me tiedämme, mitä he haluavat tehdä ja mitä he yrittävät. Ja he pystyvät monenlaisiin asioihin.

– He pystyvät niin monenlaisiin asioihin, että siihen on pystyttävä mukautumaan. On keskityttävä tiettyihin periaatteisiin, jotta voi yrittää pelata heitä vastaan itse haluamallaan tavalla.

Arsenal on ollut tällä kaudella Valioliigan paras vierasjoukkue. Arteta korostaakin vieraspelien ja -voittojen merkitystä mestaruustaistolle.

– Me tiesimme alusta alkaen, että jos haluaa voittaa Mestarien liigan, on mentävä Tottenhamin vieraaksi ja voitettava heidät. On mentävä Chelsean vieraaksi ja voitettava. On mentävä vieraspeleihin voittamaan. Sitä olemme tehneet, siksi olemme tässä pisteessä.

– Nyt meidän on mentävä Cityn vieraaksi ja voitettava heidät. Tällaiset ottelut pitää voittaa, jos haluaa mestariksi. Niin yksinkertaista se on.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Artetan Arsenal on hävinnyt viimeksi Valioliigassa juurikin Manchester Citylle, helmikuun puolivälissä. Kuva: Getty Images

Televisiointi

Etihad Stadiumilla pelattava ottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana V Sport 2 Suomi -kanavalta ja Elisa Viihde Viaplaysta. Pelin selostaa Ville Kuusinen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Ennen huomista koitosta on hyvä kurkistaa Manchester Cityn ja Arsenalin keskinäisten parhaita maaleja vuosien saatosta. 🔥

⚽️ Man City – Arsenal
📅 Ke 26.4.
⏰ Studio: 21:00 & ottelu: 22:00
📺 Elisa Viihde Viaplay & V sport 2

#Valioliiga