Vincent Kompany voitti lukuisia pokaaleja pelaajana Manchester Cityssä, ja nyt hän tekee näyttävää paluuta Englannin-kentille Burnleyn managerina.

Belgialainen Kompany, 37, siirtyi Burnleyyn viime kesänä jätettyään kotimaansa suurseuran Anderlechtin.

Hänen debyyttikautensa Claretsin peräsimessä on ollut ilmiömäinen. Burnley varmisti sarjanousun takaisin Valioliigaan jo lähes kolme viikkoa sitten. Tiistaina joukkue sai vielä sai odotetun kruunun kaudelleen, kun se varmisti Mestaruussarjan mestaruuden kaatamalla derbyvastustajansa Blackburnin vieraskentällä 1-0 Manuel Bensonin maalilla.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Burnley FC 🏆

@BurnleyOfficial
𝐂𝐇𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐍𝐒 🏆🥇

Kompany on ehtinyt johdattaa Burnleyn kaikkiaan 51 otteluun, joista joukkue on voittanut 31 ja hävinnyt vain viisi, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Tappioista kaksi tuli cup-kilpailuissa Valioliigan seuroille. Burnley hävisi liigacupissa Manchester Unitedille 0-2 ja FA Cupissa Manchester Citylle 0-6.

– Olen todella iloinen. Olen niin ylpeä jätkistä, kommentoi Kompany tiistain ottelun jälkeen Sky Sportsille.

– Kaikille, jotka eivät tiedä, mitä tässä osassa maailmaa tapahtuu, tämä (derby Blackburnia vastaan) on massiivinen peli, joten ei voisi olla parempaa, suurempaa peliä meille voittaa liiga. Siitä puhutaan vielä sukupolvien ajan.

– Minusta se oli meille malli tulevaa varten. Tällä kaudella kaikki ovat puhuneet niin paljon pelaamastamme jalkapallosta, mutta tänään näytimme, miten voimme raastaa voittoja. Puolustimme niin hyvin.