Arsenal saattoi kärsiä keskiviikkona ratkaisevan tappion Valioliigan mestaruustaiston kannalta, mutta täysin negatiiviseksi ilta ei lontoolaisten osalta jäänyt.

Tykkimiehet hävisi Manchester Cityn vieraana 1-4, eikä paremmasta joukkueesta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Arsenal jatkaa yhä sarjataulukon kärjessä, kaksi pistettä edellä Cityä, mutta manchesterilaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän.

Jos kummatkin joukkueet voittavat viimeiset ottelunsa, Manchester City kruunataan mestariksi.

Keskiviikon positiivinen uutinen Arsenalin osalta oli se, että Nottingham Forest voitti Brightonin 3-1. Tulos varmisti sen, että Arsenal palaa ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
Arsenal have officially qualified for the 2023-24 Champions League ⭐️

Back in the big time!

Brighton oli viimeinen joukkue Valioliigan kärkinelikon ulkopuolella, jolla olisi ollut teoreettinen sauma nousta vielä Arsenalin yläpuolelle.

Käytännössä Arsenalin paluuta Mestarien liigaan on pidetty varmana jo hyvän aikaa, sillä sijoilla 3-4 majailevat Newcastle ja Manchester United ovat yli 15 pistettä perässä Tykkimiehiä.

Kuluvan kauden päätteeksi pelkkä Mestarien liigaan pääseminen voisi tuntua vaisulta saavutukselta Arsenalin leirissä, mutta lähihistoriaa katsellessa kyseessä on silti merkittävä asia.

Arsenal on viimeksi pelannut Mestarien liigassa kaudella 2016-17 ja viettänyt sen jälkeen viisi sesonkia Eurooppa-liigan puolella. Sitä ennen Arsenal oli pelannut tämän vuosituhannen jokaisella kaudella Mestarien liigassa.