Tottenham isännöi tänään, torstaina, Manchester Unitedia Valioliigassa.

Spurs lähtee otteluun sarjataulukon seitsemänneltä ja United neljänneltä sijalta. Joukkueiden välillä on kuusi pistettä ja manchesterilaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Manchester United voitti Tottenhamin Old Traffordilla 2-0 Fredin ja Bruno Fernandesin maaleilla.

Kuntopuntari (Valioliiga)

Poissaolijat

Tottenham

Emerson Royal (polvivamma)
Yves Bissouma (nilkkavamma)
Rodrigo Bentancur (polvivamma)
Ryan Sessegnon (reisivamma)

Hugo Lloris (lonkkavamma, epävarma)

Manchester United

Lisandro Martínez (nilkkavamma)
Donny van de Beek (polvivamma)
Raphaël Varane (nilkkavamma)
Tom Heaton (nilkkavamma)
Phil Jones (polvivamma)
Alejandro Garnacho (nilkkavamma)
Scott McTominay (kolhu)

Bruno Fernandes (nilkkavamma, epävarma)

Arvioidut avaukset

Tottenham

Son, Kane, Kulusevski
Perišić, Højbjerg, Skipp, Porro
Lenglet, Dier, Romero
Forster

Manchester United

Martial
Rashford, Fernandes, Antony
Eriksen, Casemiro
Shaw, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka
De Gea

Valmentajien kommentit

Ryan Mason, Tottenham

Tottenhamilla on edessä ensimmäinen ottelu uuden väliaikaisvalmentajansa, ex-pelaajansa Ryan Masonin alaisuudessa. Hän toimi vastaavassa tehtävässä jo vuonna 2021 José Mourinhon saatua kenkää.

Mason, 31, painotti United-ottelun alla, että Tottenhamin on joukkueena ja seurayhteisönä pysyttävä yhtenäisenä ja uskottava omaan tekemiseensä vaikealla hetkellä.

– En usko, että menestystä on mahdollista saavuttaa, jos kaikki eivät puhalla yhteen hiileen sekä harjoituskeskuksessa mutta myös kokonaisuutena, seurana. Muuten siitä tulee vaikeaa. Me tarvitsemme kannattajat tueksemme.

– Uskon kaikkiin pelaajiini, enkä haluaisi, että kukaan heistä kokee toisin. Minun on iskostettava se pelaajiini ja ennen kaikkea pelaajien on tunnettava se myös yhdessä. Heidän on autettava toisiaan ymmärtämään tilanteemme.

Mason odottaa vaikeaa ottelua.

– Manchester United voi aiheuttaa meille ongelmia, mutta myös me voimme aiheuttaa heille ongelmia. Lähestymme peliä luottavaisena ja uskomme siihen, että voimme voittaa.

– Me kunniotamme heitä, kuten jokaista muutakin joukkuetta tässä sarjassa. Tämä on säälimätön ja vaikea sarja, ja me olemme nähneet, että pelejä on vaikea voittaa, jos emme ole joukkueena sataprosenttisessa vireessä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Mason on toiminut Tottenhamissa erilaisissa valmennustehtävissä vuodesta 2018 alkaen. Kuva: Getty Images

Erik ten Hag, Manchester United

Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag ei vaivaa päätään sillä, kuinka motivoitunut Tottenham on kääntämään kurssinsa hävittyään viikonloppuna Newcastlelle 1-6.

– Meille kyse ei ole Spursista, vaan Manchester Unitedista. Ikinä ei saa olla niin, että vastustaja on nälkäisempi kuin me.

– Se on vaatimukseni pelaajille. ”Olkaa valmiita. Näyttäkää, miksi te puette Manchester Unitedin paidan yllenne”.

– Meidän on oltava aloitteellisia ja pelaajamme tietävät sen. Jokaisessa ottelussa on sama asetelma, kaikki haluavat voittaa Manchester Unitedin. Meidän on oltava todella hereillä ja keskittyneitä, koska Spurs tulee pelaamaan korkealla tasolla, joten meidän on pelattava parasta jalkapalloamme, jos haluamme voittaa heidät.

Ten Hag sanoi, että Unitedilla on suunnitelma Tottenhamin tähtihyökkääjän Harry Kanen pysäyttämiseksi.

– Hänen vaikutuksensa Spursin pelaamiseen on selkeä. Ja tietysti meillä on suunnitelma [hänen varalleen]. Kotiottelussamme onnistuimme siinä todella hyvin, joten tarvitsemme taas todella hyvän suunnitelman.

– On puolustettava joukkueena. Hän on fiksu pelaaja, joten emme saa päästää häntä tilanteisiin, joissa hän voi päästä vaikuttamaan peliin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ten Hagilla on mahdollisuus saavuttaa debyyttikaudellaan Manchester Unitedissa kaksi cup-voittoa ja top 4 -sijoitus Valioliigassa. Kuva: Getty Images

Televisiointi

Tottenham Hotspur Stadiumilla pelattava ottelu alkaa kello 22.15 ja näkyy suorana V Sport 2 Suomi -kanavalta ja Elisa Viihde Viaplaysta. Pelin selostaa Tero Kainulainen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Onnistuuko Tottenham keräämään rivinsä viikonlopun ryöpytyksen jälkeen vai onko United liian kova koetinkivi heti perään?⚪️⚔️🔴

⚽️ Tottenham – Manchester United
⏰ Klo 22:05
🎙 @kainutero
📺 Elisa Viihde Viaplay & V sport 2

#Valioliiga