Manchester Unitedin myyntiprosessi otti tällä viikolla askeleen eteenpäin, kun kolmannen tarjouskierroksen takaraja meni umpeen perjantaina illalla.

Pääehdokkaina pidetään Sir Jim Ratcliffen Ineos Groupia ja qatarilaista pankkiiria sheikki Jassimia.

Sheikki Jassim haluaa ostaa 100 prosenttia seurasta ja on tarjonnut noin viisi miljardia puntaa, mutta Ratcliffe haluaa vain määräysvaltaosuuden.

BBC:n ja Telegraphin saamien tietojen mukaan Ineosin perjantaina tekemä tarjous oli korkein suhteessa osuuteen, jonka se yrittää seurasta ostaa. Ratcliffen tarjous pitää siis Manchester Unitedin arvoa korkeampana kuin sheikki Jassimin tarjous.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

United Radar

@UnitedRadar
Sheikh Jassim or Sir Ratcliffe? #MUFC

Alun perin uskottiin, että Ratcliffe tavoittelee Unitedista 69 prosentin osuutta, eli Glazerin perheen, seuran nykyisten omistajien osuutta. Viime aikoina on kuitenkin esitetty, että Ratcliffe saattaa pienentää tätä lukua, jotta osakkaat Joel ja Avram Glazer voisivat säilyttää jonkinlaisen yhteyden. Ratcliffen omistusosuus olisi kuitenkin vähintään 51 prosenttia.

Sheikki Jassimin ehdotuksen sanotaan sisältävän suunnitelman investoida merkittävä määrä lisäpääomaa Unitedin infrastruktuurin parantamiseksi. Hän on myös sitoutunut lyhentämään seuran velkoja, jotka ovat viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan lähes miljardi puntaa, kun mukaan lasketaan bruttovelka, pankkilainat sekä maksamattomat siirtokorvaukset ja niihin liittyvät maksut.

Glazerit ovat vaatineet Manchester Unitedista noin 6 miljardia puntaa, mutta yksikään tarjous ei ole noussut sille tasolle.

Muut tarjoukset

Perjantain takaraja koski Athleticin mukaan vain Ratcliffen Ineos Groupia ja sheikki Jassimia, mutta uusia tarjouksia on pyydetty myös muilta tahoilta.

Tarjouskilpailun aikana useat yhdysvaltalaiset pääomasijoitusyhtiöt ovat ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita lainaamaan rahaa joko mahdolliselle uudelle omistajalle tai Glazereille.

Athleticin mukaan yhä useammat markkinatarkkailijat uskovat, että Glazerin perhe on löytänyt keinon houkutella uusia sijoituksia tätä kautta – joko tuomalla vähemmistökumppanin pöytään, uuden velan muodossa tai näiden kahden yhdistelmällä.

Näin Glazerit voisivat kunnostaa Unitedin Old Trafford -stadionin ja Carringtonin harjoituskeskuksen säilyttäen samalla seuran omistuksen.

Manchester Unitedin 1958-kannattajajärjestö on suunnitellut mielenosoitusta Glazerin perhettä vastaan sunnuntaina Aston Villaa vastaan pelattavan ottelun yhteyteen. Kannattajat haluavat eroon Glazereista ja vaativat, että he eivät jää enää seuran kanssa tekemisiin.

Ben Jacobs

@JacobsBen

Ben Jacobs

@JacobsBen
Sir Jim Ratcliffe’s Manchester United offer is for control. That part is non-negotiable. This means he won’t entertain Joel and Avram Glazer retaining shares with Class B voting power.
Any split would be done with a new structure and thus any remaining Glazers would be minority holders without the voting power currently associated with Class B shares. Ratcliffe won’t bid for anything other than control.