Tottenhamin väliaikaisvalmentaja Ryan Mason haluaa selityksen siitä, miksi Liverpoolin Diogo Jotaa ei poistettu kentältä sunnuntaina.

Liverpool voitti Tottenhamin vappuaattona dramaattisessa Valioliigan kamppailussa 4-3.

Jota, 26, vastasi kotijoukkueen voittomaalista 94. minuutilla Tottenhamin tasoitettua vain hetkeä aiemmin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Liverpool FC

@LFC
NEVER GIVE UP.

Portugalilaishyökkääjä oli ottelussa toisena osallisena tilanteessa, jossa Tottenhamin Oliver Skipp loukkaantui. Kumpikin meni tavoittelemaan pomppivaa palloa, Skipp päällään ja Jota jalkapohja edellä.

Skippin veristä ohimoa paikkailtiin kentällä useita minuutteja, ja hän meni lopulta vaihtoon.

Mason protestoi heti rikkeen sattuessa voimakkaasti ja ihmetteli pelin jälkeen, miten yksikään tuomari kentällä tai VAR-kopissa ei nähnyt tilanteessa punaisen kortin aineksia.

– Se on yksi selkeimmistä punaisista korteista, joita olen nähnyt. Tuollainen ei voi mitenkään mennä [tuomareilta] ohi. Haluaisin selityksen ja syyn, miksi se ei ollut [punainen kortti], sanoi Mason Athleticin mukaan.

– Ymmärrän, että kentällä olleet tuomarit eivät huomanneet sitä, vaikka minä olin välittömästi sitä mieltä, että se on punainen kortti. Koska kun tulee nappulat edellä, on 1,5 metriä ilmassa, osuu pelaajan päähän ja haavasta tulee vertaa, niin mielestäni se täyttää kaikki [punaisen kortin] merkit.

– Se ratkaisi pelin, koska ottelun ratkaisi pelaaja, jonka ei olisi pitänyt olla enää kentällä. Olen melko varma, että useimmat jalkapalloihmiset ovat kanssani samaa mieltä.

Keltaisen kortin saanut Jota myönsi ottelun jälkeen BBC:n haastattelussa, että se ei ollut hänen paras taklauksensa, mutta hänen mielestään tilanteessa oli myös epäonnea mukana.

– Se ei ollut hyvä taklaus. Osuin myös palloon. Mielestäni hänen päänsä oli alhaalla, se oli vain rohkeaa häneltä. Valitettavasti jalkani osui hänen kasvoihinsa. Tuomari näki, etten tarkoittanut sitä. Se on vain jalkapalloa.

Avausjaksolla vuorostaan Skipp oli osallisena tilanteessa, josta monet olisivat saattaneet antaa vähintään keltaisen kortin, kun hän osui napit edellä Liverpoolin Luis Díazia nilkkaan. Tilannne ei kuitenkaan johtanut varoitukseen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
"Mä en voi käsittää sitä, että sä voit vahingoittaa, vaikka sä osuisi palloon"

Studiossa oltaisiin heitetty Oliver Skipp ulos, mutta VAR näki toisin. Mitä mieltä? 🤔

#valioliiga