Sam Allardyce on vahva ehdokas Leedsin uudeksi päävalmentajaksi, kertoo Athletic.

Uutisoimme maanantaina Telegraphin tietojen pohjalta, että Leeds harkitsee potkuja nykyiselle käskyttäjälleen Javi Gracialle, joka on jäänyt voitoitta viidessä edellisessä ottelussaan.

Espanjalainen Gracia siirtyi Leedsin peräsimeen vasta helmikuun lopussa, mutta sarjasijoitus ei ole kirjaimellisesti kehittynyt mihinkään suuntaan hänen edeltäjänsä Jesse Marschin lähdettyä. Leeds on kirjoitushetkellä Valioliigassa 17. sijalla, putoamisviivan yläpuolella ainoastaan maalieronsa ansiosta.

Allardyce, 68, on ollut valmentamatta lähes kaksi vuotta toimittuaan viimeksi West Bromwichissa. Hänet tunnetaan eräänlaisena säilymisprojektien asiantuntijana, mutta tuolloin hän ei onnistunut Albionin kanssa tehtävässään.

Aiemmin Allardyce on luotsannut Valioliigassa myös Evertonissa, Crystal Palacessa, Sunderlandissa, West Hamissa, Blackburnissa ja Boltonissa.

Leeds ei ole vielä kirjoitushetkellä antanut kenkää Gracialle, mutta seurajohto on viikonlopun jälkeen pohtinut seuraavaa siirtoaan säilyttääkseen joukkueen Valioliigassa, ja Gracian tulevaisuus on ollut tapetilla. Myös jalkapallojohtaja Victor Ortan työpaikka saattaa olla Athleticin mukaan uhattuna.

Artikkelia muokattu 2.5. klo 9.05: Allardyce on valmentanut Valioliigassa myös Blackburnia ja Boltonia.

Linkki twiittiin.