Chelsean väliaikaisvalmentaja Frank Lampard veti tiistaina todellisen jokerikortin taskustaan, kun hän laittoi Pierre-Emerick Aubameyangin avauskokoonpanoonsa Arsenalin vieraana.

Aubameyang, 33, oli viimeksi päässyt Chelseassa avauskentälliseen marraskuussa. Tuolloinkin vastassa oli hänen entinen seuransa Arsenal, joka voitti marraskuisen kamppailun 1-0.

Gabonilaiskärki pelasi marraskuussa Arsenalia vastaan 64 minuuttia ja ehti siinä ajassa koskea palloon kahdeksan kertaa. Tiistaina homma ei sujunut juurikaan paremmin.

Aubameyang pelasi tämän viikon ottelussa vain 45 minuuttia, sillä hänet otettiin jo tauolla vaihtoon. Pallokosketuksia Aubameyangille kertyi yhdeksän kappaletta, joista neljä tuli aloituspotkuista.

Arsenal teki tiistaina kaikki kolme maaliaan jo avausjaksolla. Chelsean ainokaisesta vastasi jälkimmäisellä puoliskolla Noni Madueke.

Aubameyang toimitti tiistaina kaikki kuusi syöttöään perille (neljä aloituspotkuista), mutta hän ei päässyt laukomaan kertaakaan, luonut yhtään tekopaikkaa joukkuekavereilleen tai voittanut kumpaakaan kaksinkamppailuistaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Opta Analyst

@OptaAnalyst
Pierre-Emerick Aubameyang has completed 100% of his passes in the first half versus Arsenal tonight.

The bad news? Ah yes, he's only attempted six and four of them were from kick-offs.

#ARSCHE

Aiemmin urallaan Aubameyang on tullut tunnetuksi mainiona maalintekijänä monessa seurassa, mutta Chelseassa hänet on leimattu flopiksi.

Hän on esiintynyt tällä kaudella 22 ottelussa, mutta hän ei ole pelannut yhtäkään peliä alusta loppuun ja aloittanut niistä yli puolet vaihdossa. Maaleja hänelle on kirjattu kolme ja maaliin johtaneita syöttöjä yksi.

Vuodenvaihteen jälkeen Chelsea pudotti Aubameyangin Mestarien liigan kokoonpanostaan tehdäkseen tilaa uusille hankinnoilleen.

Väliaikaisvalmentaja Lampard myönsi ennen tiistain ottelua, että Aubameyangin pelituntuma ei ole tällä hetkellä parhaasta päästä.

– Sanoisin, että se (hyökkääjä) on paikka, jossa pitää olla terävä ja johdonmukainen, luultavasti enemmän kuin missään muualla kentällä. Jos olet jonkin aikaa poissa joukkueesta, on hyvin vaikeaa palata takaisin, kun et ole enää terävämpi. Huippuhyökkääjät pelaavat säännöllisesti, pysyvät kunnossa ja tekevät maaleja. Se kaikki kulkee käsi kädessä.

– Kun minä tulin tänne, oli selvää, että Aubameyang ei ollut pelannut paljon tällä kaudella. Mutta sekin oli selvää, millainen pelaaja meillä on käsissämme. Minulla ei ole ollut aikaa arvioida pelaajia harjoituksissa suurissa kokonaisuuksissa, koska meillä on ollut pelejä muutaman päivän välein. Minulla ei ole ollut aikaa nähdä, missä hän menee, muuten kuin fiiliksen pohjalta.

Lampard on nyt hävinnyt kaikki tähänastiset kuusi otteluaan Chelsean väliaikaisvalmentajana.