Leeds vahvisti keskiviikkona yllättävän uutisen, kun se kertoi nimittäneensä Sam Allardycen uudeksi managerikseen loppukauden sopimuksella.

Hänen edeltäjänsä Javi Gracia ehti toimia tehtävässään vain 11 sarjaottelun ajan, mutta Leeds päätti vaihtaa valmentajaa kauden loppusuoralla, koska se haluaa välttää putoamisen Valioliigasta.

Gracia jäi voitoitta viidessä viimeisessä ottelussaan, ja Leeds on kirjoitushetkellä sarjassa 17. sijalla, putoamisviivan yläpuolella ainoastaan maalieronsa ansiosta.

Valioliiga sijat 15-20

Allardyce, 68, on tullut tunnetuksi säilymisprojektien asiantuntijana, mutta hänen nimitystään voidaan pitää isona yllätyksenä siinä mielessä, että hän on ollut valmentamatta lähes kaksi vuotta. Valmentajakonkarin edellinen pesti oli toissa kaudella West Bromwichissa, jota hän ei lopulta onnistunut pitämään Valioliigassa.

Myös West Bromwich palkkasi Allardycen kesken kauden, mutta tällä kertaa hänellä on huomattavasti vähemmän aikaa kääntää joukkueensa kurssi. Leedsillä on jäljellä enää neljä ottelua, joissa se kohtaa Manchester Cityn, Newcastlen, West Hamin ja Tottenhamin.

Allardyce myönsi Talksportin haastattelussa, että hän oli yllättynyt, kun Leeds otti häneen yhteyttä.

– On selvää, että suonissa kihelmöi, kun ottaa jalkapallojoukkueen haltuunsa. Tiedän, että se on suurissa vaikeuksissa. Olen nähnyt paljon ongelmia ennenkin, ja toivottavasti voimme tehdä muutoksen ja pitää tämän upean seuran Valioliigassa. Olisin mielelläni saanut hieman enemmän aikaa, mutta neljä peliä…

– Olin yllättynyt. En olisi ikinä uskonut, että kauden tässä vaiheessa tarjottaisiin töitä.

– Kun puhelin soi ja näin nimen, jonka tunsin melko hyvin, tiesin heti, kuka se oli (Leedsin toimitusjohtaja Angus Kinnear). Minulta meni noin kaksi sekuntia sanoa kyllä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Sam Allardyce has taken over at a Premier League club during a season on five previous occasions, with all five teams either improving or maintaining their league position come the end of the campaign. Fireman.

Allardycen mukaan hänen ensimmäinen tehtävänsä on tukkia vuoto Leedsin puolustuksessa.

– Olemme uskoakseni päästäneet 28 maalia edelliseen 10 tai 12 otteluun. Ihan ensimmäiseksi meidän on saatava se loppumaan, jos haluamme säästyä ongelmilta, koska se tarkoittaa, että meidän pitäisi tehdä joka ottelussa kaksi tai kolme maalia voittaaksemme. Tästä tulisi lähes mahdoton tehtävä, jos jäisimme sitä tekemään.

Lehtitietojen mukaan Allardyce voi kuitata loppukaudesta peräti kolme miljoonaa puntaa (noin 3,4 miljoonaa euroa), jos Leeds säilyttää paikkansa Valioliigassa.