Manchester Cityn tähtihyökkääjä Erling Haaland sanoo, että hän vaihtaisi kaikki maalinsa voittaakseen triplamestaruuden debyyttikaudellaan Englannissa.

Haalandin, 22, maalit ovat olleet iso syy siihen, että City jahtaa vielä tällä kaudella kolmea pokaalia – Valioliigasta, FA Cupista ja Mestarien liigasta.

FA Cup on mainituista kilpailuista ainoa, jossa Haaland ei johda maalipörssiä ylivoimaisesti. Mestarien liigassa hänellä on kasassa 12 osumaa ja Valioliigassa 35, joka on sarjan (1992-) uusi yhden kauden maaliennätys.

Haaland teki jo aiemmin tällä kaudella Valioliigan yhden kauden maaliennätyksen 38 sarjapelin aikakaudella, mutta hänen uusi ennätyksensä lyö laudalta myös Andy Colen ja Alan Shearerin, jotka tekivät aikoinaan 34 maalia, kun sarjassa pelattiin vielä 42 ottelua.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Erling Haaland

@ErlingHaaland
𝟯𝟱 Premier League goals 🤩 A big thank you to everyone for the support, nothing happens without you all, we don't stop here! 💙

Norjalaistähden viimeisin, ennätyksellinen osuma syntyi keskiviikkona, kun City voitti West Hamin Valioliigassa 3-0. Ottelun jälkeen Haalandilta kysyttiin Sky Sportsin haastattelussa, vaihtaisiko hän kaikki maalinsa triplamestaruuteen, mihin hän vastasi vain ”kyllä”.

Manchester Cityn pelaajat tekivät keskiviikkona Haalandille kunniakujan hänen rikottua Valioliigan yhden kauden maaliennätyksen. Haaland sanoi, että hänelle tärkeintä oli saada kolme pistettä joukkueelle, mutta hän myönsi olevansa ”todella iloinen ja ylpeä” henkilökohtaisesta saavutuksestaan.

– Tämä on erityinen ilta ja erityinen hetki.

– Se oli mukava tunne, kuten jokainen maali, jonka teen. Myös pelin voittaminen on todella tärkeää. Kunniakuja todella sattui, he löivät minua kovaa selkään! vitsaili Haaland.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
Erling Haaland's teammates gave him the guard of honor after breaking the Premier League goalscoring record 🥺

Family 💙

Norjalaistähdellä on vielä mahdollisuus rikkoa Dixie Deanin lähes sata vuotta kestänyt Englannin-ennätys kaudelta 1927-28, jolloin Dean iski 63 maalia Evertonille, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Deanin maaleista peräti 60 syntyi sarjapeleissä, mikä on myös ennätys itsessään.

Haaland sanoi, että hän ei käytä aikaansa ennätyksien miettimiseen.

– En ajattele sitä (Deanin ennätystä) nyt. Me emme voi jatkaa näistä ennätyksistä puhumista tai tulen hulluksi.

– Menen nyt kotiin, pelaan videopelejä, syön jotain ja menen nukkumaan. Se on minun elämäni.

– En voi sanoa [mitä pelejä pelaan], se on liian noloa.

Kaikkiaan Haaland on pelannut debyyttikaudellaan Manchester Cityssä 45 ottelua tehden niissä yhteensä 51 maalia. Jos City etenee Mestarien liigan finaaliin, hänellä on vielä yhdeksän peliä aikaa yltää Deanin 63 maalin ennätykseen.