Tottenhamin kausi on ollut vaikea.

Tottenham on parhaillaan vasta seitsemäntenä Valioliigassa ja jää hyvin todennäköisesti ulos ensi kauden Mestarien liigasta.

Kausi on pitänyt sisällään melkoista draamaa.

Maaliskuussa Antonio Conte haukkui joukkueensa lehdistötilaisuudessa ja sai hetkeä myöhemmin potkut päävalmentajan paikalta. Conten apuvalmentaja Cristian Stellini siirrettiin joukkueen väliaikaiseksi päävalmentajaksi, mutta Stellinikin sai potkut Newcastlelle kärsityn 1-6 -tappion jälkeen.

Ryan Mason valmentaa joukkuetta loppukauden.

Tottenhamin ykköstähti Harry Kane on pelannut loistavan kauden. Kane on viimeistellyt komeat 25 maalia Valioliigassa. Sky Sports haastatteli Kanea, joka otti kantaa seuran nykyiseen tilaan.

– Meillä oli kolme tai neljä todella hyvää vuotta, kun kilpailimme korkeimmalla mahdollisella tasolla ja kykenimme siihen, vaikkemme tuhlanneet rahaa. Meillä oli sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia. Jalkapallossa on mahdotonta laittaa sormet ristiin ja palata vanhoihin hyviin aikoihin, koska jokainen kausi ja tilanne on erilainen, mutta minusta tuntuu, että silloin meillä oli tiettyjä arvoja ja kulttuuri, jotka auttoivat meitä saavuttamaan sen, Kane viittasi hyviin kausiin.

Kanen mielestä Tottenham on menettänyt arvoja, jotka näkyivät joukkueessa vielä muutama vuosi sitten.

– Minusta tuntuu, että olemme menettäneet näitä arvoja seurassa viime vuosina. Meidän on löydettävä tapa palata samalle sivulle. Kaikki haluavat voittaa ja nostaa pokaaleja ilmaan. Se on tavoitteemme joka kausi, mutta olemme erilaisessa tilanteessa kuin muut seurat ja meidän on hyväksyttävä se. Silti meidän on löydettävä tapa kehittyä entistä enemmän. Todennäköisesti emme ole onnistuneet siinä viime vuosina, joten kyse on siitä, miten onnistumme jälleen kilpailemaan korkeimmalla tasolla. Tällä joukkueella on riittävästi laatua siihen.

LUE MYÖS