Manchester Cityn omistava hallintayhtiö City Football Group on ostanut Brasilian pääsarjassa pelaavan Esporte Clube Bahian, kertoo BBC.

Bahia on voittanut Brasilian-mestaruuden kahdesti, viimeksi vuonna 1988, mutta se ei ole sijoittunut ylimmällä sarjatasolla kahdeksatta sijaa korkeammalle sitten vuoden 2001.

Salvadorissa majaansa pitävä Bahia on jo 13. seura CFG:n omistuksessa.

– Jalkapallo on Brasiliassa ykkösurheilulaji, mutta se ei ole kehittynyt taloudellisesti niin kuin sen pitäisi, kommentoi CFG:n pomo Ferran Soriano.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Transfer News Live

@DeadlineDayLive
🚨 𝗢𝗙𝗙𝗜𝗖𝗜𝗔𝗟: City Football Group have bought Brazilian side Bahia to add to the ever-growing list of clubs they own:

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Man City
🇪🇸 Girona
🇮🇹 Palermo
🇧🇷 EC Bahia
🇧🇪 Lommel SK
🇮🇳 Mumbai City
🇫🇷 ESTAC Troyes
🇺🇸 New York City
🇨🇳 Sichuan Jiuniu
🇦🇺 Melbourne City
🇯🇵 Yokohama…

– Nykyään Valioliiga on mitä se on sen ansiosta, miten se on rakennettu. On meistä ja muista brasilialaisseuroista kiinni, että pääsarja kasvaa yleisesti.

– Potentiaali on huikea. Se on maailman suurin lahjakkuuksien lähde. Tällaista mahdollisuutta ei voi hukata, ja haluan auttaa.

Soriano pyysi seuran kannattajilta kärsivällisyyttä ja vertasi tehtävää työtä siihen, joka lopulta vei Manchester Cityn englantilaisen jalkapallon huipulle.

– Tämä on pitkäaikainen projekti. Katsokaa Manchester Cityä, joka on voittanut neljä viidestä viimeisestä Valioliigasta. Se on vaatinut 14 vuotta työtä päästäkseen tuohon pisteeseen.

Lue lisää Manchester Citystä: