Erling Haaland on noussut viime vuosina kenties koko maailman parhaaksi hyökkääjäksi.

22-vuotias Haaland siirtyi viime kesänä Borussia Dortmundista Manchester Cityyn ja jälki on ollut hurjaa.

Haaland on pelannut Manchester Cityssä kuluvalla kaudella 48 ottelussa, joissa on syntynyt peräti 52 maalia. Haaland tunnetaankin nimenomaan maalintekotaidostaan.

Mundo Deportivo haastatteli Haalandin agenttina työskentelevää Rafaela Pimentaa. Pimenta työskenteli Mino Raiolan kanssa muutaman vuosikymmenen ajan perustamassaan agenttifirmassa. Raiola menehtyi noin vuosi sitten ja Pimenta nousi sittemmin yksinään firman johtoon.

Lehti tiedusteli Pimentalta, miten korkealle Haaland voi urallaan nousta.

– Haaland voi edetä juuri sinne, minne hän itse haluaa. Haaland on pelaaja, jollaista emme ole koskaan nähneet aiemmin. Olen hyvin vaikuttunut Haalandin kokonaisvaltaisista taidoista ja kehittymiskyvystä. Haaland on kykeneväinen sopeutumaan nopeasti uuteen seuraan, ympäristöön ja valmentajaan. Tuntuu kuin hän olisi pelannut siellä aina. Se antaa Haalandille paljon rauhaa ja mahdollisuuden kehittyä.

– Haaland on hyvin rauhallinen niin ammattimaisessa kuin henkilökohtaisessakin elämässään. Brasiliassa sanomme taivaan olevan rajana. Uskon Haalandin rikkovan kaikki ennätykset.

Haaland on jo rikkonut Valioliigan yhden kauden maaliennätyksen. 33 sarjaottelussa on syntynyt 36 maalia.

LUE MYÖS