Liverpool on sarjataulukossa yhden pisteen päässä Newcastlesta sekä Manchester Unitedista.

Entinen Liverpool-manageri Rafa Benítez varoitti vanhaa seuraansa ja Manchester Unitedia Newcastlesta.

Vahvassa vireessä oleva Liverpool voitti maanantaina Leicesterin maalein 3-0, ja nousi vain yhden pisteen päähän neljäntenä majailevasta Man Unitedista sekä sarjakolmosesta Newcastlesta.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp pitää joukkuettaan ”ulkopuolisena” neljän parhaan kamppailusta, vaikka ryhmänsä on voittanut seitsemän edellistä otteluaan.

Newcastlea pidetään todennäköisempänä putoajana kärkinelikosta Manchester Unitedin sijaan. Benítez kuitenkin uskoo Harakoiden onnistuvan säilyttämään paikkansa neljän parhaan joukossa.

– Mestarien liiga on iso juttu molemmille (Liverpoolille ja Newcastlelle), myös Newcastlea valmentanut Benítez totesi Sky Sportsille.

– Kaikki tietävät, että Mestarien liigassa pelaaminen tuo paljon rahaa seuralle. Seura pystyy myös hankkimaan parempia pelaajia, jos se pystyy tarjoamaan heille europelejä.

– Mielestäni tällä hetkellä Newcastle on askeleen edellä, mutta ei sitä ikinä tiedä. Liverpool pelaa todella hyvin, mutta mielestäni Newcastle uskoo enemmän omaan tekemiseensä. Siltä löytyy intensiteettiä, hyvä organisaatio ja tarvittava tasapaino säilyttääkseen paikan kärkinelikossa.

– Pystyykö se pysymään siellä pidemmän aikaa? Se jää nähtäväksi. Se on itsestäänselvyys, että tällä kaudella kaksi tai kolmekin joukkuetta eivät pelannut odotetulla tasolla, Benítez vastasi kysymykseen Newcastlen tulevaisuudesta neljän parhaan joukossa.

– Nyt seura kuitenkin on siellä ja sillä on rahaa pysyä siellä. Uskon Newcastlen pystyvän kilpailemaan ja haastamaan kärkijoukkueita myös tulevaisuudessa. Kannattajat tulevat riemastumaan.

Newcastlella ja Manchester Unitedilla on molemmilla kolme ottelua jäljellä. Seuroilla on 66 pistettä tällä hetkellä kasassa.

Liverpoolilla puolestaan on kaksi ottelua jäljellä ja se on kerännyt 65 pistettä.

LUE MYÖS