Liverpoolin manageri Jürgen Klopp on saanut kahden ottelun toimitsijakiellon ja 75 000 punnan sakot kommenteistaan erotuomari Paul Tierneystä.

Toimitsijakiellon ensimmäinen ottelu astuu voimaan heti seuraavassa pelissä, joten Kloppia ei nähdä sivurajalla lauantaina Aston Villaa vastaan Liverpoolin kauden viimeisessä kotiottelussa.

Rangaistuksen toinen puolikas on ehdollinen ja voimassa ensi kauden loppuun saakka. Saksalaismanageri joutuu suorittamaan toisen pelin toimitsijakiellostaan, jos hän rikkoo Englannin jalkapalloliiton (FA) E3-sääntöä, joka koskee julkisia kommentteja.

FA:n sivujen mukaan seuraavanlaiset julkiset kommentit, myös sosiaalisessa mediassa, voivat rikkoa E3-sääntöä:

  • Kommentit, jotka ovat epäasiallisia, jotka saattavat pelin huonoon maineeseen ja jotka ovat uhkaavia, loukkaavia, säädyttömiä tai loukkaavia
  • Ottelun toimitsijoita koskevat kommentit, jotka viittaavat puolueellisuuteen, hyökkäävät toimitsijoiden koskemattomuutta vastaan tai jotka ovat luonteeltaan henkilökohtaisesti loukkaavia

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

FA Spokesperson

@FAspokesperson
Jurgen Klopp has been suspended from the touchline and fined following media comments that he made after Liverpool’s Premier League game against Tottenham Hotspur on Sunday 30 April 2023.

Full statement: the-fa.com/0DOEeC

Klopp vihjasi kuunvaihteessa Liverpoolin ja Tottenhamin välisen ottelun jälkeen, että Tierneyllä on jotain hänen joukkuettaan vastaan.

Saksalaismanageri juoksi Liverpoolin 4-3-voittomaalin jälkeen tuulettamaan neljännen tuomarin John Brooksin eteen suututtuaan ottelussa nähdyistä tuomaripäätöksistä. Tierney antoi tilanteesta varoituksen Kloppille, joka myönsi, että se oli ”oikeudenmukainen rangaistus”, mutta hän väitti myös, että se, mitä Tierney sanoi hänelle ”ei ollut ok”.

Kloppilta kysyttiin, mitä hän tarkoitti kommentillaan.

– En sano siitä mitään. Tuomarit eivät kerro, mitä sanotaan, joten minä en kerro, mitä sanotaan, kommentoi Klopp Athleticin mukaan.

– Tuuletukseni oli tarpeeton, mutta se, mitä hän sanoi minulle, kun hän antoi minulle keltaisen kortin, ei ole ok.

– Meillä on historiamme herra Tierneyn kanssa. En todellakaan tiedä, mitä tällä miehellä on meitä vastaan. Hän sanoo aina, ettei ole mitään, mutta se ei ole totta. Tapa, jolla hän katsoo minua – sitä on vaikea ymmärtää.

Englannin ammattilaisjalkapallon ottelutuomareista vastaava elin (PGMOL) antoi myöhemmin lausunnon Kloppin kommenteista. PGMOL oli kuunnellut äänimateriaalia managerin ja Tierneyn välisestä keskustelusta ja todennut, että tuomari toimi tilanteessa moitteettomasti.

Torstaina FA kertoi tiedotteessaan, että Klopp oli myöntänyt kommenttiensa olleen vastoin sääntöjä.

– Jürgen Klopp myönsi, että hänen ottelun jälkeisissä mediahaastatteluissa ottelun erotuomaria koskevat kommenttinsa ovat sopimatonta käytöstä, koska ne viittaavat puolueellisuuteen, kyseenalaistavat erotuomarin rehellisyyden, ovat henkilökohtaisia, loukkaavia ja tuovat pelille huonoa mainetta.