Valioliigasta putoava Southampton on nimittämässä Swansean päävalmentajan Russell Martinin uudeksi managerikseen, kertoo BBC.

Martin, 37, on jatkuvasti sanonut, että hän haluaisi jatkaa Swansean peräsimessä, mutta hän ei ole solminut uutta diiliä walesilaisseuran kanssa.

Hänen nykyistä sopimustaan on jäljellä enää vuosi, eikä hän ole matkustanut sovitusta tapaamisesta huolimatta Yhdysvaltoihin neuvottelemaan Swansean omistajien kanssa.

Martinin oli määrä lentää rapakon taakse tällä viikolla, mutta nyt hän on useiden lähteiden mukaan ykkösehdokas Southamptonin uudeksi manageriksi.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

BBC Sport Wales

@BBCSportWales
Swansea City head coach Russell Martin is close to being named Southampton manager.

Saints are confident the 37-year-old will be their new boss as they rebuild following Premier League relegation ⚽️

#BBCFootball

Southamptonia luotsaa tällä hetkellä portugalilainen Rubén Sellés, joka liittyi seuraan viime kesänä apuvalmentajana. Hänet nostettiin väliaikaismanageriksi Ralph Hasenhüttlin ja Nathan Jonesin potkujen jälkeen. Sellés on ollut Saintsin peräsimessä helmikuusta asti, mutta hän ei saanut pelastettua Southamptonia putoamiselta.

Portugalilaisvalmentaja sanoi tällä viikolla, että hän jää Southamptoniin vain, jos hän saa managerin pestin pysyvästi itselleen. Uuden päävalmentajan alaisuuteen hän ei jää.

– En missään nimessä [jää toisen valmentajan apulaiseksi], sanoi Sellés Sky Sportsin mukaan.

– Yritän tehdä uraani managerina täällä, jos se on mahdollista. Jos se ei ole, niin sitten jossain muualla.

Guardianin mukaan Southampton sinetöinee Russellin diilin ensi viikolla. Saints pitää skottimanagerin pallonhallintaan nojaavasta pelitavasta.

Swansea sijoittui tällä kaudella Mestaruussarjassa. 10. sijalle Martinin alaisuudessa.