Ajaxin hyökkäyspään monitaituri Mohammed Kudus on ilmoittanut seuralle, että hän haluaa lähteä tulevana kesänä, kertoo Athletic.

Valioliigasta ainakin Arsenal, Manchester United ja Newcastle ovat tarkkailleet 22-vuotiasta Kudusia, joka on tehnyt Ghanan maajoukkueelle 21 otteluun seitsemän maalia.

Ajaxissa Kudus pelasi kaksi kautta Manchester Unitedin nykyisen managerin Erik ten Hagin alaisuudessa. Ten Hag on hankkinut ex-seurastaan jo laitahyökkääjä Antonyn sekä toppari Lisandro Martínezin.

Viime kesänä Kudus oli lähellä siirtoa Evertoniin, mutta Ajax esti siirron viime hetkellä.

– Petyin siihen, kun Ajax esti viime kesänä siirtoni Evertoniin. Ajattelin, että minun oli aika aloittaa uusi jakso urallani, koska en saanut täällä peliaikaa, kommentoi Kudus maaliskuussa.

– Evertonilla ei mene lujaa Valioliigassa, kun taas Ajax on mestaruustaistossa ja minä olen vakioavauksen pelaaja. Minulla on vahva luotto Jumalaan, joka teki kannaltani posiitivisen päätöksen, kun hän ei antanut siirron toteutua.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

WhoScored.com

@WhoScored
🤤 Mohammed Kudus has completed at least 11 more dribbles (80) than any other player in Eredivisie this season

🗞️ Kudus has been linked with a move to the Premier League this summer

Ajax on yrittänyt tarjota Kudusille jatkosopimusta, mutta hän on kieltäytynyt hollantilaisseuran tarjouksista.

Kudusin nykyinen sopimus päättyy vasta kesällä 2025, mutta Ajaxilla on tapana myydä pelaajansa hyvissä ajoin, jotta se saa heistä hyvän siirtokorvauksen.

Athleticin mukaan Ajaxin odotetaan haluavan ghanalaistaituristaan yli 45 miljoonaa euroa, mutta hinta voi vaihdella sen mukaan, mitkä seurat liittyvät siirtokilpailuun.

Kudus on pelannut tällä kaudella Ajaxissa 41 ottelua tehden niissä yhteensä 18 maalia ja syöttäen kuusi.