Manchester United varmisti torstaina paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa kaatamalla Chelsean kotikentällään näytöstyyliin 4-1.

United on Valioliigan päätöskierrokselle lähdettäessä kolmantena, eikä sen ohi voi mennä enää kuin Newcastle, joka on kaksi pistettä perässä.

Manchesterilaiset pelasivat viimeksi Mestarien liigassa toissa kaudella. Kuluvan sesongin Eurooppa-liigassa joukkue ylsi puolivälieriin, joissa se hävisi tulevalle finalistille Sevillalle yhteismaalein 2-5.

Pääsy Mestarien liigaan on iso sulka hattuun Unitedin managerille Erik ten Hagille, joka saapui seuraan viime kesänä. Hän on voittanut debyyttikaudellaan jo liigacupin, ja United taistelee ensi viikon lauantaina FA Cupin voitosta naapuriansa Manchester Cityä vastaan.

– Tämä seura kuuluu Mestarien liigaan. Mutta se ei ole helppoa Valioliigassa, se on vaikeaa. Moni taistelee näistä sijoista, seitsemän tai kahdeksan joukkuetta. Se on valtava suoritus päästä tähän pisteeseen, kommentoi ten Hag torstaina Sky Sportsille.

– Me osoitimme voittavaa asennetta. Chelsealla on loistavia pelaajia. Vastahyökkäykset olivat todella hyviä, erittäin vaarallisia. Meidän olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja. On tärkeää pitää rytmimme yllä sunnuntaita (Fulham kotona) varten. Voimme tulla kolmanneksi, joten meidän on keskityttävä.

– Me olemme menossa oikeaan suuntaan, mutta me tiedämme, ettemme ole vielä perillä. Olemme takaisin Mestarien liigassa, se on tärkeä askel. Jos haluaa menestyä, on pakko olla mukana siinä kilpailussa.

Lehdistötilaisuudessaan ten Hag painotti kesän siirtoikkunan tärkeyttä joukkueen kehitystä ajatellen.

– Meillä on hyvä perusta, josta rakentaa, mutta vaatimustason on noustava. Meidän on tehtävä kesällä töitä tämän joukkueen kanssa, mutta meidän on myös vahvistettava ryhmäämme.

– Me haluamme kilpailla mestaruudesta, mutta meidän on oltava realistisia. Tällä hetkellä me olemme kaukana siitä, joten työtä riittää, mutta me tarvitsemme parempia pelaajia, jos haluamme kilpailla suurimmista kunnioista.