Coventry ja Luton Town iskivät lauantai-iltana yhteen Wembleyllä Valioliigan nousukarsintafinaalissa.

Luton Town sijoittui Mestaruussarjassa kolmanneksi ja voitti nousukarsintojen välierissä Sunderlandin yhteismaalein 3-2. Coventry sen sijaan sijoittui sarjassa viidenneksi. Coventry voitti nousukarsintojen välierissä Marcus Forssin edustaman Middlesbrough’n yhteismaalein 1-0.

Lauantainen nousukarsintafinaali oli ennakko-odotusten mukaisesti tasainen. Jordan Clark vei Luton Townin johtoon 23. minuutilla. Ottelua lievästi hallinnut Coventry nousi tasoihin 66. minuutilla, kun Gustavo Hamerin laukaus ohitti Luton-vahti Ethan Horvathin. 1-1.

90 minuutin aikana ei löydetty ratkaisua ja kamppailu eteni jatko-otteluun. Hetki ennen rangaistuspotkua Luton Town onnistui jo maalinteossa, mutta osuma hylättiin, sillä pallo osui hetkeä aiemmin Luton-pelaaja Joe Taylorin käteen.

Luvassa oli rangaistuspotkut. Ensimmäiset viisi kierrosta etenivät virheettömästi, mutta ratkaisu syntyi kuudennessa parissa, kun Coventryn Fankaty Dabo epäonnistui yrityksessään ja Luton Town onnistui nousemaan Valioliigaan.

Burnley ja Sheffield United olivat jo varmistaneet aiemmin nousun Valioliigaan.