Valioliigaan nousevan Lutonin keskikenttäpelaaja Pelly Ruddock Mpanzu vitsailee, että hän voi jäädä eläkkeelle historiallisen saavutuksensa jälkeen.

Luton palaa ensi kaudeksi Englannin korkeimmalle sarjaportaalle 31 vuoden tauon jälkeen voitettuaan lauantaina Coventryn rangaistuspotkuilla nousukarsintojen finaalissa.

Lähihistoriaan peilaten kyseessä on uskomaton saavutus. Vielä kaudella 2013-14 Luton pelasi maan viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Mpanzu, 29, saapui Lutoniin juurikin tuolla samaisella kaudella West Hamin akatemiasta. Lauantain sarjanousun myötä hänestä tuli historian ensimmäinen pelaaja, joka on noussut saman seuran kanssa viidenneksi korkeimmalta sarjatasolta Valioliigaan.

Jos Mpanzu jää Lutoniin ensi kaudeksi, hänestä tulee myös ensimmäinen pelaaja, joka on edustanut samaa joukkuetta Kansallisliigassa ja Valioliigassa.

– Minusta tuntuu kuin olisin pelannut jalkapallon läpi! Voin jäädä nyt eläkkeelle, kommentoi Mpanzu lauantaina Daily Mailin mukaan.

– Tämä on ollut matka, jossa on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta lopulta on uskottava itseensä.

– Tässä minä olen, Valioliiga-pelaajana tämän miehen (joukkuekaveri Carlton Morris) vieressä, näiden jätkien kanssa. Lutonissa juhlitaan koko kesä!