Sam Allardyce ei jatka Leedsin managerina Mestaruussarjassa, kertoo Telegraph.

Allardyce, 68, pestattiin Leedsin peräsimeen viimeisen neljän sarjaottelun ajaksi pelastamaan joukkueen sarjapaikka Valioliigassa, mutta Elland Roadin isännät pysyttelivät loppuun saakka putoamisviivan alla.

Valmentajakonkarin pätkäpestin saldoksi jäi kolme tappiota ja yksi tasapeli.

Kauden viimeisellä viikolla Allardyce kertoi, että hän ja Leeds tulevat keskustelemaan tulevaisuudesta nähdäkseen, ovatko heidän näkemyksensä samassa linjassa. Allardyce kävikin tuon keskustelun Leedsin toimitusjohtajan Angus Kinnearin kanssa, mutta Telegraphin mukaan lopputulemana oli se, että hän ei jatka joukkueen peräsimessä.

Lehtitietojen mukaan Allardyce kuittasi neljän ottelun rupeamastaan peräti 500 000 puntaa (noin 582 000 euroa). Sarjapaikan säilyttäminen olisi tuonut hänelle muhkean 2,5 miljoonan punnan bonuksen.

Uuden managerin etsinnän lisäksi Leeds pohtii tällä hetkellä, aikooko se palkata myös uuden jalkapallojohtajan, sillä pestiä viimeksi hoitanut Victor Orta lähti seurasta viime kuussa.

Myös Leedsin omistajuuskuvio on tällä hetkellä jokseenkin hämärän peitossa. Yhdysvaltalaisen 49ers Enterprisesin oli määrä ottaa Leedsin enemmistöosuus haltuunsa sillä ehdolla, että joukkue säilyy Valioliigassa. Diili saattaa yhä toteutua, mutta huomattavasti pienemmällä hinnalla.

Leedsin tämänkertainen taival Valioliigassa kesti kolme kautta. Niistä ensimmäisen päättyi komeasti yhdeksänteen sijaan, mutta kaksi viimeisintä kautta menivät putoamistaistelussa.