Ranskalainen Paris Saint-Germain on jo vahvistanut odotetun uutisen, että Lionel Messi jättää seuran kesän aikana. Messin vuodet PSG:ssä muistettaneen lähinnä Qatarin MM-kisoista, joissa hän voitti mestaruuden Argentiinan paidassa. Silti Messi on yhtä kuin menestys, ja hän voi edelleen määrittää minkä tahansa sarjan voimasuhteita.

Toimittaja Pablo Gravellone väittää, että valioliigajoukkueet Newcastle ja Chelsea ovat aidosti kiinnostuneita Messistä. Molemmat seurat ovat viime vuosina hyötyneet omistajiensa avaamista rahahanoista. Vaikka ennätystörsääjä Chelsealla tämä ei ole konkretisoitunut tulostaululle, on omistaja Todd Boehly osoittanut kykeneväisyytensä suoriutumaan kovistakin korvauksista.

Messi saapui PSG:hen kovan kohun saattelemana 2021, mikä kiehtonee Boehlya. Hänen tiedetään tavoitelleen viime kesänä Cristiano Ronaldoa. Ronaldo on ainut pelaaja, jonka saavutukset ja kuuluisuus ovat verrattavissa Messiin. Tätä nykyä Chelseaa valmentaa Mauricio Pochettino. Pochettino valmensi Messiä kaudella 2021–22.

Newcastlen puolesta puhuvat kytkökset Saudi-Arabiaan. Messi toimii maan turismilähettiläänä. Saudit ostivat Newcastlen vuonna 2021, kun se oli taloudellisesti ja urheilullisesti heikohkossa hapessa, ja vetivät viipymättä ostohousut jalkaan.

Eräiden lähteiden mukaan Messin perässä ovat olleet myös Barcelona, MLS-liigan Inter Miami ja saudiarabialainen Al-Hilal. Messi haluaisi tiettävästi siirtyä Barcelonaan, jota hän edusti vuodesta 2000 vuoteen 2021, mutta seuran käyttövarat ovat vähäiset verrattuna esimerkiksi Al-Hilaliin. Mediassa on puhuttu, että Al-Hilal olisi tarjonnut Messille 370–600 miljoonaa euroa kaudessa kahden vuoden sopimuksesta. Hänen tarvitsisi vain pistää siihen puumerkkinsä.

Messi on suosikki voittamaan maailman parhaalle jalkapalloilijalle jaettavan Ballon d’Orin lokakuussa.