Jos ei ihmeitä tapahdu, Mateo Kovačić ja Manchester City pääsevät sopuun pelaajan henkilökohtaisista ehdoista siirrolle. Fabrizio Romanon mukaan Chelsea ja City valmistautuvat keskustelemaan siirtohinnan suuruudesta. Uutisoimme jo viime kuussa, että Kovačić, 29, haluaa jatkaa uraansa Cityssä, eikä Chelsealla varsinaisesti ole mitään aietta vastaan.

Chelsea pyytää noin 40 miljoonaa euroa Kovačićin sopimuksen purkamisesta. Se ei ole paljon, vaikka päättynyt kausi olikin hänen heikoimpansa Stamford Bridgellä, ja hän pelasi Valioliigassa vain 50 prosenttia tarjolla olleista minuuteista. Maisemanvaihdos mahdollistaisi virkistäytymisen. Samaa kaipaa Chelsea, jolle kausi oli lähtökohtiin nähden lähes katastrofi.

Kovačić tunnetaan erityisesti kyvystään kohdata painetilanteita ja säädellä pelin tempoa. Nämä ovat sellaisia ominaisuuksia, joita City tarvitsee, jos İlkay Gündoğan ja/tai Bernardo Silva jättävät seuran kesällä. Kovačić ei tosin ole ollut läheskään yhtä tehokas kuin he ovat olleet.